ToR - Ekspert ligjor kombëtar për procesin e hartimit dhe finalizimit të Ligjit për Shërbimet Sociale dhe Familjare, me institucionet përgjegjëse dhe aktorët jo-institucionalë

You are here

World Vision në Kosovë po kërkon për një ekspert ligjor kombëtar për procesin e hartimit dhe finalizimit të Ligjit për Shërbimet Sociale dhe Familjare, me institucionet përgjegjëse dhe aktorët jo-institucionalë dhe për këtë arsye ju fton të merrni pjesë në këtë proces.

Qëllmi i Shërbimit

Qëllimi i detyrës është të lehtësojë procesin e hartimit dhe finalizimit të Ligjit për Shërbimet Sociale dhe Familjare, me institucionet përgjegjëse dhe aktorët jo-institucionalë.

 Fusha e punës së konsulentit do të përmbajë detyrat e mëposhtme:

• Inicimi i takimeve me grupin e punës (GP) dhe / ose anëtarët e GP në lidhje me përgatitjen e Projektligjit për Shërbimet Sociale dhe Familjare.

• Lehtësimi i punës së GP për hartimin e Projektligjit për Shërbimet Sociale dhe Familjare.

• Mbledhja dhe Pasqyrimi i të gjitha komenteve që vijnë nga anëtarët e GP.

• Prezantoni dhe përfshini komentet / inputet pas seminarit me grupin e punës për finalizimin e Projektligjit për Shërbimet Sociale dhe Familjare

• Mbështetni finalizimin e Projektligjit për Shërbimet Sociale dhe Familjare;

Dorëzimet e konsulentit:

Në lidhje me përgjegjësitë e mësipërme, eksperti duhet të paraqesë deri në fund të konsulencës:

1. Materialet dhe provat e tjera të mbledhura gjatë hartimit të Ligjit me GP; (takime me GP, lista e pjesëmarrësve, foto / video, procesverbalet e takimit etj.)

2. Një raport i shkurtër i shkurtër me pikat kryesore nga procesi i kryer, sfidat dhe sukseset nga procesi i hartimit.

Koha e nevojshme për shërbimin: 19 Korrik - 15 Shtator 2021

Eksperti do të angazhohet për 10 ditë pune

Përvoja dhe aftësitë e kërkuara të konsulentit

• Edukimi - Diplomë universitare në drejtësi, studime shoqërore dhe administratë publike;

• Përvojë - Të paktën 7 - 10 vjet përvojë në fushën e hartimit të akteve ligjore administrative ose punë në fushën e mbrojtjes sociale, familjes ose politikave sociale;

• Përvojë dhe punë e provuar me institucione nga sektori social dhe organizata që ofrojnë shërbime sociale;

• Rekord i dëshmuar i bashkëpunimit efektiv me institucionet publike në nivelin qendror dhe lokal, ofruesit e shërbimeve publike dhe OJQ-të;

• Përvojë e dëshmuar në trajnim, ndërtim kapacitetesh dhe trajnime në fushën përkatëse;

• Njohja e gjuhës shqipe dhe angleze është e detyrueshme, gjuha serbe është përparësi;

• Shkathtësi të shkëlqyera ndërpersonale;

Procedura e aplikimit

Aplikantët e interesuar mund të paraqesin:

- një Curriculum Vitae të azhurnuar,

- Letër interesi;

- një listë buxhetore për shërbimet e ofruara.

në adresën e e-mail: Argen_Cani@wvi.org

 

Afati i fundit për aplikime është: 15 Korrik 2021

 

Suksese!

Tungjatjeta.al

 
Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

179

komunitete

8

zona të Shqipërisë
përmes programeve

19

Bashki
përmes programeve dhe projekteve

me mbi 60,000

fëmijë

Ne punojmë në

2

Komuna

22

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni