Studimi/ Gra të fuqizuara, fëmijë të fuqizuar

You are here

 

Për herë të parë në Shqipëri lançohet një studim i cili analizon se si fuqizimi i nënës lidhet me fuqizimin dhe përmirësimin e jetës së fëmijës. Sipas gjetjeve të studimit, një nënë e fuqizuar rrit fëmijë të fuqizuar. Kjo është një ndër gjetjet kryesore të studimit të ndërmarrë nga World Vision Albania. Si rrjedhojë, fuqizimi i nënave është i lidhur ngushtë me qendrimet pozitive ndaj të mësuarit dhe marrjen e njohurive të reja. Gjithashtu, nënat që përfshihen në vendimmarrjet e familjes, kanë akses në ndihmën ligjore dhe arrijnë të mbrojnë fëmijët e tyre nga dhuna. Vetëm 1% e grave shqiptare të anketuara janë të fuqizuara në të gjithë faktorët në nivel marrëdhëniesh , ndërkohë që 6% e fëmijëve të anketuar raportojnë mirëqenie në të gjithë faktorët e vlerësuar.

Gjetjet kryesore të cilat i gjeni në linkun: https://www.wvi.org/publications/report/albania/empowered-women-empowered-children

Tungjatjeta.al

 
Alesia
Shqipëri
Donaldi
Shqipëri
Soni
Shqipëri
Klajdi
Shqipëri
Gabriela
Shqipëri
Oligerta
Shqipëri
Selma
Shqipëri
Marigleni
Shqipëri
Arta
Shqipëri
Sara
Shqipëri
Irena
Shqipëri
Leonora
Shqipëri
Emiljano
Shqipëri
Emanueli
Shqipëri
Arjani
Shqipëri
Elvani
Librazhd
Fjorida
Librazhd
Juliani
Librazhd
Ana
Shqipëri
Jasmina
Shqipëri
Ardiani
Shqipëri
Bruna
Shqipëri
Altin
Shqipëri

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Vëllezërit Manastirli”, Ndërtesa nr. 4,
    P.O.Box 1725, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org

empty

Na Ndiqni