Tungjatjeta Jasmina!

You are here

Tungjatjeta Jasmina!

Jasminës i pëlqen të dëgjojë muzikë, të shohë filma vizatimorë në televizor, të dalë shëtitje me motrën dhe vëllain. I pëlqen kur mami e vesh me rrobat e saj të preferuara dhe kur i përkëdhel kokën teksa i kreh flokët, por më shumë se çdo gjë tjetër Jasminës i pëlqen të dëgjojë zërin e të atit në telefon. Kur ai e përkëdhel, ajo lëshon britma gëzimi dhe sytë i marrin një tjetër shkëlqim, atë që vetëm zëri i tij mund t’ia japë.

Jasmina sot është 7 vjeçe. Kur ishte vetëm 2 vjeçe u diagnostikua me Sindromën Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë funksione të tjera. E vogla ka edhe kriza të shpeshta epilepsie.

E ëma, Mirela, tregon se që prej asaj kohe ata luten vetëm për shërimin e saj. “Nuk e besonim dot se si krejt papritur goca nuk na fliste më. Ndryshoi shumë: qante, nervozohej shumë shpejt, rrëzohej në tokë...”- tregon Mirela.

Bashkë me të shoqin, ajo e solli në Tiranë. Për pak kohë vajza iu nënshtrua vizitave dhe terapisë së logopedisë. Pas pak muajsh vajza u kthye në fshatin ku jetojnë në Librazhd dhe gjatë gjithë kësaj kohe ajo nuk ka mundur të marrë kurrë shërbimet e specializuara për të cilat ka nevojë. Mirela tregon se ata nuk kanë makinë dhe për të shkuar tek qendra e shërbimeve, në qytet, i duhet të dalë në rrugën e madhe e të presë furgonat e rastit. “Na ka ndodhur të presim edhe 30 min, po ku mbahet Jasmina…Ajo bëhet shumë nervoze dhe fillon grindet, bërtet. Të gjithë na shohin neve…”- rrëfen Mirela teksa tregon për luftën për t’i bërë ballë mentalitetit që fëmijët me aftësi të kufizuara i mbyll në shtëpi.

Vitin që shkoi, Jasmina, shkoi për disa kohë në kopësht. E ëma e shoqëronte dhe ulej me të, që ajo të përshtatej më lehtë, të ambjentohej dhe të mund të mësonte diçka. Mirela bëri rolin e edukatores për të. Këtë vit, ajo kishte dëshirë që e bija të fillonte klasën e parë. “Kisha frikë. Ajo nuk ishte gati. Vendosëm që këtë vit ta çojmë më shpesh në qendër me shpresën që edhe krizat e epilepsisë do ta zënë më rrallë dhe shpresojmë që ta çojmë vitin tjetër”- thotë Mirela.

Ajo lutet që e bija të përmirësohet. “Të paktën të më thonte prapë “mami”...kaq dua!”- shprehet Mirela.

Që Jasmina dhe fëmijë të tjerë si ajo të mund të marrin shërbimet e specializuara, World Vision ka filluar programin Tungjatjeta, që do të mundësojë vizita në shtëpi për fëmijët me aftësi të kufizuara.

 

Si mund të dhuroni:

Raiffeisen Bank

Numër llogarie: 00 3088 0359

IBAN: AL60 2021 1013 0000 0000 3088 0359

SWIFT: SGSBALTX

Kartë Debiti / Krediti: http://www.tungjatjeta.al/#dhuro.

Tungjatjeta.al

 
Sara
Shqipëri
Emanueli
Shqipëri
Altin
Shqipëri
Fjorida
Librazhd
Marigleni
Shqipëri
Juliani
Librazhd
Ardiani
Shqipëri
Jasmina
Shqipëri
Klajdi
Shqipëri
Irena
Shqipëri
Gabriela
Shqipëri
Selma
Shqipëri
Emiljano
Shqipëri
Arjani
Shqipëri
Donaldi
Shqipëri
Ana
Shqipëri
Arta
Shqipëri
Elvani
Librazhd
Alesia
Shqipëri
Soni
Shqipëri
Oligerta
Shqipëri
Leonora
Shqipëri
Bruna
Shqipëri

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Vëllezërit Manastirli”, Ndërtesa nr. 4,
    P.O.Box 1725, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org

empty

Na Ndiqni