Nxënësit në Dibër ndihmojnë familjet e varfra

You are here

Gjatë shpërndarjes së pakove në familje

Nxënësit në Dibër ndihmojnë familjet e varfra

Me dëshirën e madhe për të ndihmuar njerëzit më në nevojë të zonës, 36 fëmijë, të moshës 11 dhe 15 vjeç nga qeveritë e nxënësve të shkollës: Sohodoll, Dohoshisht dhe Dovolan në Dibër, mblodhën dhe shpërndanë pako me ushqime, prodhime bujqësore (qepë, fasule, patate etj) dhe veshje për 21 familje. Të trajnuar nga World Vision mbi Qëllimet Globale për Zhvillim të Qëndrueshëm,këta nxënës vendosën të përfshihen menjëherë, duke dhënë ndihmën e tyre për ta zvogëluar sadopak varfërinë. 

Si fillim bënë një listë me ato më të varfrat. Më pas e ndanë planin edhe me komunitetin, të cilit, të prekur nga ideja humane e grupit, ndihmuan me sa mundën me ushqime e para. Me lekët e grumbulluara fëmijët blenë të tjera ushqime.

 “Për të ndihmuar sa më shumë, pyetëm dhe përfshimë edhe mësuesit tanë, të cilët na ndihmuan me emrat e familjeve dhe me ushqime,”  - shpjegojnë nxënësit.  “Para se t’u shpërndanim pakot, u bëmë vizita dhe u treguam për nismën dhe qëllimin tonë të mirë,” – thonë ata.

Dea, 14 vjeç, një nga vajzat e grupit tregon: “Kjo nismë më beri të kuptoj se sa shumë fëmijët kanë nevojë për ndihmë dhe sa pak duhet për t’iu kthyer buzëqeshjen”.

“Këta janë shumë të vegjël, por ama mendojnë edhe për ne që kemi nevojë. Shumë faleminderit!”- tha Dëshira, nënë e katër fëmijëve, e cila u ndihmua nga Dea dhe miqt e saj. 

Kjo nuk është nisma e vetme për këto qeveri nxënësish. Ata kanë pastruar qytetin nga mbeturinat dhe u kanë folur qytetarëve për rëndësinë e mbajtjes pastër të ambjentit. Dy muaj më parë realizuan edhe aktivitete për të drejtat e fëmijëve dhe aftësinë e kufizuar. Ndanë me bashkëmoshatarët informacione mbi të drejtat e fëmijëve dhe u folën atyre mbi rëndësinë e gjithëpërfshirjes.

Lexoni më shumë mbi nismat e fëmijëve dhe të rinjve, me të cilët World Vision punon, në faqet tona të Facebook dhe Twitter

Tungjatjeta.al

 
Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

179

komunitete

8

zona të Shqipërisë
përmes programeve

19

Bashki
përmes programeve dhe projekteve

me mbi 60,000

fëmijë

Ne punojmë në

2

Komuna

22

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni