Një urim për Krishtlindje: “Unë ju dua shumë të gjithëve!”

You are here

  • 21-01-16 |

Një urim për Krishtlindje: “Unë ju dua shumë të gjithëve!”

Krishtlindja na bashkon! Kjo festë është arsyeja që na mbledh të gjithëve në një tavolinë ose na bën të shkruajmë kartolina urimi e falenderimi.

Haliti është 8-vjeç e si çdo fëmijë ka filluar të ndjejë aromën e festave të fundvitit. I gëzohet Krishtlindjes e në këto ditë vendosi t’i shkruajë një letër miqve të tij moshatarë koreanë të cilët mësojnë në një shkollë fillore në Kore. Ai është pjesë e projektit të letërkëmbimit të organizatës World Vision që prej majit të 2016-ës, kështu që në ditë festash ka një mesazh shumë të rëndësishëm për miqtë që e kanë mbështetur.

Mos harroni ta doni shumë njëri-tjetrin : “Unë ju dua shumë të gjithëve!”

Ka shumë ëndrra për të ardhmen e tij. Dëshiron të bëhet arkitekt, megjithatë momentalisht i gëzohet notës së mirë që ka marrë në lëndën e gjuhës. Miqve koreanë ua tha të parëve, tani do nxitojë të shkojë në shtëpi sepse me padurim pret që t’i bëjë prindërit e tij krenarë.

“Të dashur miqtë e mi Korean,

Unë jam shumë i lumtur që kam kaq shumë miq që më duan dhe më mbështesin. Unë i lexova të gjitha letrat tuaja. Jam shumë i gëzuar sepse të gjithë më keni thënë fjalë shumë të mira. Unë jam 8-vjeç dhe jam në klasën e tretë.

Unë kam një ëndërr të madhe për të ardhmen dhe shpresoj që një ditë të më realizohet. Unë dua të bëhëm arkitekt, sepse dua të bëj ndërtime të bukura.

Unë sot mora një not të mirë në gjuhë. Ju jeni të parët që e dini, kur të shkoj në shtëpi do ua tregoj prindërve.

Tani po vijnë Krishtlindjet dhe Vitit i Ri. Unë dua t’ju uroj që të kaloni festa të bukura dhe ta doni shumë njëri tjetrin.

Mos harroni: “Unë ju dua shumë të gjithëve!”

Faleminderit për këshillat që më keni dhënë! Pres me padurim që të më shkruani përsëri!

Mirupafshim!”

***

Projekti i sponsorizimit ose i njohur ndryshe edhe si projekti i letërkëmbimit mundëson që miq nga vende të ndryshme të zhvilluara të mbështesin zbatimin e programeve tona (edukim, mbrojtje e fëmijëve dhe rini) për mirëqenien e fëmijëve dhe komuniteteve më në nevojë. Këta miq janë në radhë të parë partnerë që kanë për zemër të kontribuojnë në zhvillimin e komuniteteve në nevojë. Fëmijët që përfshihen në këtë projekt kanë mundësi të shkëmbejnë letra me miqtë e tyre jashtë vendit.

Tungjatjeta.al

 
Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

179

komunitete

8

zona të Shqipërisë
përmes programeve

19

Bashki
përmes programeve dhe projekteve

me mbi 60,000

fëmijë

Ne punojmë në

2

Komuna

22

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni