208 të rinj nga Kosova pjesë e grupeve SKYE

You are here

  • 27-08-18 |

208 të rinj nga Kosova pjesë e grupeve SKYE

“Në punën si trajniere apo lehtësuese e Klubeve SKYE kisha menduar se do të ndeshesha me të rinj, të cilët ngurrojnë të komunikojnë. Më rastisi edhe mua, një anëtar të tillë në klubin tim.”- tregon për punën e saj dhe ndikimin në jetën e të rinjve, Ardiana Lahu, trajnere e klubeve SKYE në Vushtrri.

 “Nuk kaloi shumë kohë dhe në grup kuptuam talentin, aftësitë krijuese dhe kreativiteti i tij. Në aktivitetet tona i kërkuam që të shfaqë talentin e tij. E ai nuk ngurroi të na mahnisë me të… Tashmë për të gjithë ne ai është “artisti i grupit”. Në çdo aktivitet që zhvillojmë, ai nuk ngurron të na bashkangjitet  duke shfaqur idetë e tij kreative.”- thotë ajo.

Ardiana tregon se gjatë punës se saj të përditshme me të rinjtë e këtyre klubeve është e rëndësishme që të gjithë ata të ndihen pjesë e përfshirëse e tyre, që të pranojnë gjithësecilin në mënyrën si është, që ata të ndihen të vleshfëm, të barabartë dhe se kanë hapësira për të shprehur potencialet e tyre. Duke mësuar në mënyrë graduale të përfshihen në diskutime, aktvitet në grupe.

208 të rinj të moshave 18-25 vjeç nga zona të ndryshme të Kosovës, po orjentohen nëpërmjet ekspertëve të klubeve SKYE, sesi mund të zhvillojnë aftësitë e tyre në shoqërizim, komunikim, lidership, punësueshmëri, erj.

Për këta të rinj pjesëmarrja në këto klube është e  rëndëishme edhe për t’u aftësuar në krijimin e biznesi të ëndrruar në ardhmen, apo që nëpërmjet aftësive të marra nëpër trajnime, të punësohen diku.

Modeli SKYE është i orientuar drejt të rinjve në nevojë, t’iu zhvillojë aftësitë, njohuritë, sjelljet si dhe të angazhohen në komunitetin ku jetojnë. T‘ju zhvilloje aftësi në komunikim, lidership (udheheqje) mendim kritik, punësueshmëri apo ngritje të bizneseve sociale.

World Vision Kosovë po zbaton projektin “Rritja e Integrimit Socio-Ekonomik e të Rinjve të Kosovës-SKYE”, i cili financohet nga Qeveria Gjermane përmes Organizatës për Bashkëpunim Ndërkombëtar (GIZ).

Tungjatjeta.al

 
Gabriela, 15 vjeçe
Librazhd

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Emiljano, 2 vjeç
Librazhd

Vuan nga encefalopatia. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Alesia, 9 vjeçe
Librazhd

Vuan nga paraliza cerebrale.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Irena, 10 vjeçe
Librazhd

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Altin, 3 vjeç
Librazhd

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Selma, 4 vjeçe
Librazhd

Vuan nga Spinofibi ( deformime të shtyllës kurrizore).

Donaldi, 10 vjeç
Librazhd

Klajdi, 11 vjeç
Librazhd

I diagnostifikuar me Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet e tij.

Bruna, 7 vjeçe
Librazhd

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Sara, 6 vjeçe
Librazhd

Sara vuan nga encefalopatia dhe epilepsia.

Arjani, 15 vjeç
Librazhd

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Ardiani, 8 vjeç e gjysmë
Librazhd

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Soni, 11 vjeç
Librazhd

Emanueli, 4 vjeç
Librazhd

Vuan nga encefalopatia dhe paraliza e gjymtyrëve të poshtme. Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndr

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Ka kaluar temperaturë të brendshme. Diagnozë e papërcaktuar.

Leonora, 16 vjeçe
Librazhd

Vuan nga encefalopatia epileptogjene. Ka nevojë për seanca logopedie.

Arta, 7 vjeçe
Librazhd

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Oligerta, 14 vjeçe
Librazhd

Ka zhvillim të vonuar. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Ana, 15 vjeçe
Librazhd

Diagnostikuar me epilepsi. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Jasmina, 7 vjeçe
Librazhd

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Marigleni, 9-vjeç
Librazhd

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

220

komunitete

10

zona të Shqipërisë

13

Bashki

32,000

fëmijë janë pjesë e programit të Letërkëmbimit.

Ne punojmë në

10

Komuna

19

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Mujo Ulqinaku Nr. 1, Qyteza Pejton
    Prishtina 10000, Prishtinë, Kosovë, 10000
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni