Për të rinj që sjellin ndryshimin

You are here

  • 20-07-18 |

Për të rinj që sjellin ndryshimin

“Shoqëria jonë ka nevojë për të rinj që shfaqin solidaritet, që janë faktor për të sjellë ndryshimin”- ky ishte mesazhi që Drejtoresha Ekzekutive e World Vision për Ballkanin Perëndimor Eljona Boçe Elmazi, u dha 150 të rinjve pjesëmarrës në shkollën verore “Rinia e Shqipërisë Europiane”, që po zhvillohet në Shëngjin të Lezhës.

“World Vision është një organizatë që ka në zemër fëmijët në nevojë. Në kauzën e vështirë për t'u shërbyer atyre, na duhet përfshirja e të rinjve, për shkak të energjisë, pasionit dhe forcës së tyre. Për këtë arsye, ne e mbështesim bashkëpunimin me Ministrinë e Arsimit, Sportit dhe Rinisë dhe Shërbimin Kombëtar të Rinisë për këtë shkolle verore. Ne punojmë me 1200 të rinj në Shqipëri dhe 500 të rinj në Kosovë. Ne i japim të rinjve mundësinë për të gjetur veten, për të forcuar sensin e identitetit dhe aftësitë për jetën dhe për t'i shërbyer shoqërise. Katër janë pyetjet që çdo i ri ka: A jam qytetar i përgjegjshëm? A po i shërbej komunitetit tim?  A jam i punësueshëm? A jam sipërmarrës? Të rinjtë që marrin pjesë në grupet tona fitojnë aftësitë që u duhen për t'i dhënë përgjigje këtyre pyetjeve.”- theksoi znj. Boçe Elmazi duke folur për punën që World Vision bën prej vitesh me grupet e të rinjve në Shqipëri dhe Kosovë.

Gjatë aktivitetit 4 ditor, organizuar nga MASR dhe SHKR dhe i mbështetur nga organizata të shoqërisë civile, të rinj që kanë kryer praktikat tre mujore të punës pranë institucioneve të Administratës Publike, por edhe të rinj vullnetarë u bënë pjesë e sesioneve informuese, trajnimeve me fokus rininë.

Gjatë këtyre sesioneve informuese, Artina Morava, Drejtoresha e Programit në World Vision u ndal tek roli i të rinjve duke vënë theksin se pavarësisht sektorit ku cdokush është përfshirë: biznes, shoqëri civile dhe për më tepër në administratë publike, fokusi duhet të jetë në shërbim të atyre që janë më në nevojë. Gjithashtu ajo ndau me të rinjtë pjesëmarrës, një pamje të plotë të punës që prej vitit 1999 kjo organizatë bën me 220 komunitete, 13 bashki dhe me 32 mijë fëmijë.

Për shembullin konkret se si rinjtë japin kontributi i tyre real ne shoqëri, Juljan Papaproko, drejtues i Programit të Rinisë në World Vision, preku shembuj konkretë si programi social “Tungjatjeta” një shërbim për 35 fëmijë me aftësi të kufizuar, puna që bëhet me rinjtë për të adresuar dhe për të denoncuar dhunën, etj. Gjithashtu ai informoi te rinjtë për punën që bëhet në Programin e Rinisë në katër shtylla: punësueshmeria dhe sipërmarrja, qytetaria aktive dhe lidershipi.

Tungjatjeta.al

 
Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

179

komunitete

8

zona të Shqipërisë
përmes programeve

19

Bashki
përmes programeve dhe projekteve

me mbi 60,000

fëmijë

Ne punojmë në

2

Komuna

22

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni