Të bashkuar në diversitet / Forumet lokale

You are here

  • 08-07-20 |

Të bashkuar në diversitet / Forumet lokale

“Gjatë rrugëtimit në këtë projekt mësuam përtej gjërave që mund të dëgjonim në televizion, përfshirja në debate dhe nismat që realizuam ishin aventurë e paharrueshme. Mësuam gjithashtu që në mënyrë që vendi ynë të vijojë rrugën drejt Bashkimit Evropian duhen zbatuar parimet e demokracisë dhe zbatimi i ligjeve”, shprehet Xhoena 18 vjeç nga Shkodra.

Të rinjtë në forumin e organizuar në qytetin e Shkodrës shprehen se problematikat që ata vërejnë në komunitetin e tyre lidhen kryesisht me pabarazinë gjinore, mungesën e shërbimeve për personat me aftësi të kufizuara, bullizmin dhe diskriminimin mes bashkëmoshatarëve. Por ata nuk shohin vetëm problematikat, në nismat e tyre ata e shohim veten si pjesë të zgjidhjes dhe adresimit të këtyre problematikave.

Në 11 rajone të Shqipërisë: Dibër, Bulqizë, Durrës, Elbasan, Kurbin, Lezhë, Librazhd, Korçë, Shkodër, Tiranë dhe Vlorë janë mbajtur forume rajonale në përfundim të nismave të ndërmarra nga vetë të rinjtë dhe të zbatuara drejtpërdrejt në komunitet dhe online që promovuan solidaritet, gjithëpërfshirje, mbrojten e mjedisit, promovimin e demokracisë dhe të drejtave të njeriut, antidiskriminimin, lirinë e lëvizjes, të drejtat e njeriut etj.

Një konkurs esesh me temën “Rrugëtimit i Shqipërisë në Bashkimin Evropian”, ndarje informacioni mbi të drejtat dhe detyrimet e Shqipërisë për integrimin në BE, solidariteti në kohën e pandemisë janë disa nga temat e nismave të ndërmarrra nga të rinjtë e përfshirë në projektin “Të rinjtë për një Shqipëri Evropiane" (Building the European Future at home – Youth engagement in the process).

Ata kanë ndarë me njëri-tjetrin dhe institucionet lokale si zyrat vendore arsimore, ato të shërbimit social, EU Desks pranë bashkive dhe organizatat lokale rrugëtimin e tyre, praktikat më të mira, sfidat si edhe ekspozita me punimet e tyre me shpresën dhe ëndrrat për rrugën drejt BE-së. 

Në fund të forumeve lokale, të rinjtë të përfshirë në projekt shprehen se parimet e qytetarisë aktive dhe promovimi i vlerave evropiane do vijojnë të jenë pjesë e nismave dhe aktiviteteve të tyre.

Projekti “Të rinjtë për një Shqipëri Evropiane" (Building the European Future at home – Youth engagement in the process) bashkëfinacohet nga Bashkimi Evropian në Shqipëri nëpërmjet programit IPA II, i cili menaxhohet nga Ministria e Financave dhe Ekonomisë - Drejtoria e Përgjithshme e Financimeve dhe Kontraktimeve (CFCU Albania) dhe zbatohet nga World Vision Albania në partneritet me organizatat Changing the Future (CtF) dhe Albanian Center for Competitiveness and International Trade (ACIT).

Tungjatjeta.al

 
Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

179

komunitete

8

zona të Shqipërisë
përmes programeve

19

Bashki
përmes programeve dhe projekteve

me mbi 60,000

fëmijë

Ne punojmë në

2

Komuna

22

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni