Broshura

Broshura

You are here

"Nuk dua të martohem...!” Për Lean martesa është dhunë, skllavëri, burgosje. Kjo është çfarë ka përjetuar nga babai i saj, ajo dhe e ëma. Frikë, dhunë, kërcënim derisa një ditë vendosën t’i japin fund, duke e denocuar në polici. Por Lea nuk është e vetme.

Situata e zbatimit të shërbimeve për fëmijët me aftësi të kufizuara në nivel lokal:
 
Dokument orientues i ndërhyrjeve në drejtim të përmirësimit të gjendjes së shërbimeve shoqërore dhe shëndetësore për komunitetin e personave me aftësi të kufizuara.
 
Situata e garantimit të shërbimeve për fëmijët me aftësi të kufizuar në nivel lokal
 
Dokument orientues i ndërhyrjeve, në drejtim të përmirësimit të gjendjes në fushën e arsimit për fëmijët me aftësi të kufizuar.
 
Policy paper 

Përmes kësaj foto-eseje "Udhëtimi i Fëmijërisë" dhjetra fëmijë nga Dibra, që përfaqesojnë zërin e qindra mijë të tjerëve anëkënd Shqipërisë, kanë ngritur zërin për të drejtat e tyre.

Kjo broshurë jep informacion rreth Planit të Mobilizimit, që ka për qëllim informimin dhe ndërgjegjësimin e publikut mbi format e dhunës, abuzimit, shfrytëzimit dhe neglizhimit ndaj fëmijëve dhe pasojat negative që ato kanë në jetën dhe mirëqenien e fëmijëve si dhe në shoqëri.

Kjo broshurë prezanton qëllimet dhe synimet e identifikuara me mbështetjen e shumë organizatave dhe personave në mbarë botën, si fushat parësore në të cilat duhet punuar për ndërtimin e një bote më të mirë për të gjithë në 15 vitet e ardhshme.

20 nëntori është Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve. Kombet e Bashkuara e vendosën këtë si një ditë për të promovuar mirëqënien e fëmijëve në vitin 1954. Ndërsa, më 1959 ata miratuan Konventën e të Drejtave të Fëmijës.

Shqipëria është një ndër vendet që preket nga fatkeqësi natyrore dhe ato të shkaktuara nga dora e njeriut. Ato janë nga më të ndryshmet, të tilla si: përmbytjet, tërmetet, rrëshqitjet e tokës, epidemitë, zjarret në pyje etj.

“Festojmë familjen” është i bazuar në katër koncepte: krijimi i hapësirës për dashuri dhe hir, gjetja e farave të mirësisë, mundësitë për falje dhe arsyet për falënderim.

Pages

Tungjatjeta.al

 
Arta
Shqipëri
Bruna
Shqipëri
Emiljano
Shqipëri
Elvani
Librazhd
Donaldi
Shqipëri
Gabriela
Shqipëri
Jasmina
Shqipëri
Sara
Shqipëri
Alesia
Shqipëri
Emanueli
Shqipëri
Leonora
Shqipëri
Ardiani
Shqipëri
Arjani
Shqipëri
Ana
Shqipëri
Oligerta
Shqipëri
Juliani
Librazhd
Irena
Shqipëri
Altin
Shqipëri
Fjorida
Librazhd
Selma
Shqipëri
Soni
Shqipëri
Klajdi
Shqipëri
Marigleni
Shqipëri

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Vëllezërit Manastirli”, Ndërtesa nr. 4,
    P.O.Box 1725, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org

empty

Na Ndiqni