Besimi Në Zhvillim

Besimi në Zhvillim

You are here

Qëllimi i punës sonë

Mirëqenia e qëndrueshme e fëmijëve, veçanërisht atyre më në nevojë, qëndron në familje dhe komunitete. Ne besojmë se Perëndia vuan me të varfërin dhe të shtypurin, identifikohet me nevojtarin dhe vullneti i tij është që çdo njeri të ketë jetë në plotësi.

Ne jemi duke jetuar në një shoqëri që vuan pasojat e një varfërie shumë dimensionale e cila është një kombinim i vuajtjeve, përjashtimit, sistemeve dhe marrëdhënieve të thyera duke cënuar kështu jetën e njerëzve dhe penguar ata të përjetojnë jetën në plotësinë e saj.

Synimi i programit “Besimi në Zhvillim”

World Vision së bashku me komunitetet fetare në Shqipëri, synon të promovojnë një ndryshim pozitiv qe sjell shpresë, zhvillim shpirtëror dhe forcimin e familjes duke mobilizuar dhe angazhuar komunitetin në çeshtje të mirëqënies së fëmijëve.

 

Këtë e bëjmë:

  • Duke ndërtuar marrëdhënie të forta besimi dhe bashkëpunimi me komunitet e besimit.
  • Duke ndërtuar kapacitet e tyre për t'i pajisur me njohuri dhe aftësi për angazhimin social në komunitet.
  • Duke ndërmarrë iniciativa dhe projekte për zhvillimin shpirtëror të fëmijëve dhe të të rinjve.
  • Duke ndikuar në zhvillimin shpirtëror të stafit të World Vision, për të dëshmuar vlerat e krishtera dhe dashurinë e Perëndisë në punën në komunitet.

NE SYNOJMË NDËRTIMIN E NJË MARRËDHËNIE BESIMI ME KOMUNITETET FETARE

Në çdo komunitet ku World Vision zbaton programet e saj angazhohet me aktorët lokale në zonë për mirëqënien e fëmijëve dhe familjes, pasi e dimë që të vetëm nuk mund të sjellim ndryshim. Për ne është parësore angazhimi në një marrëdhënie besimi me komunitetet fetare dhe kishat si partnerë të natyrshëm në misionin e Mbretërisë së Perëndisë,për të gjetur pikat e përbashkëta në punën për mbrojtjen e fëmijëve/adoleshentëve, edukimin e tyre, zhvillimin shpirtëror dhe forcimin e famijes.

NE MBËSHTESIM ANGAZHIMIN SOCIAL TË KISHËS NË KOMUNITET

Nuk ka zhvillim tërësor pa transformim shpirtëror. Ndaj World Vision bashkëpunon me kishat për mirëqenien holistike të fëmijëve, familjeve dhe komuniteteve duke nxitur proçesin e një angazhimi aktiv në çështjet sociale në komunitet: të ngrejë zërin për padrejtësinë, në çështje të mbrojtjes së fëmijëve, në fuqizimin e të rinjve dhe zhvillimin shpirtëror të fëmijëve e të rinjve; të trajnojë dhe pajisë me aftësi për shërbesën sociale; së bashku me ta, të planifikojë dhe zhvillojë programe që ushqejnë një jetë aktive sociale të kishës e cila transformon komunitetet.

Një komunitet i shëndetshëm përbëhet nga familje të shëndetshme. Prindërit/kujdestarët janë ata që ndihmojnë fëmijët të rriten në një mjedis familjar të dashur, të mbrojtur dhe përkujdesës. Përmes një qasje gjithëpërfshirëse, modeleve “Festojmë Familjen”, “Prinderimi Pozitiv” që synojnë forcimin e familjes dhe kampeve verore per zhvillim shpirtëror të femijeve/adoleshentëve, ne synojmë të mbështesim komunitetet e besimit për të sjellë transformim shpirtëror e social te komuniteteve të tyre.

Ne investojmë në fuqizimin e familjeve të shëndetshme dhe me vlera të krishtera

Një komunitet i shëndetshëm përbëhet nga familje të shëndetshme. Prindërit luajnë rolin kryesor që familja të jetë një ambient ku të gjithë ndihen të dashur dhe pranojnë njëri-tjetrin. Ne mbështesim kishën përmes trajnimeve për të pajisur prindërit të kuptojnë rëndësinë dhe realitetet në familje. Ata kanë mësuar të shohin mes tyre arsyet për të falenderuar, për të dhënë mirësi pa kushte dhe krijuar hapësirën për hir, dashuri dhe falje.

NE SYNOJMË ZHVILLIMIN SHPIRTËROR TË FËMIJËVE DHE TË ADOLESHENTËVE

Zhvillimi shpirtëror i fëmijëve është pjesë përbërëse e zhvillimit tërësor të tyre si individ, dhe qytetar aktiv. Ai nënkupton krijimin e një mjedisi mbështetës dhe sigurimin e mundësive dhe informacionit që u mundëson fëmijëve të ndjekin zhvillimin e tyre shpirtëror në mënyrë të sigurt. Ai është një udhëtim i brendshëm dhe i jashtëm zbulimi ku fëmijët rriten në kuptimin e tyre të qëllimit për jetën; lidhen, kane empati dhe ndikohen nga të tjerët. Duke dëgjuar zërin e fëmijeve, duke mbështetur prindërit/kujdestarët dhe duke ditur që të gjitha veprimet tona, të qëllimshme apo jo, ndikojnë në zhvillimin shpirtëror të tyre, ne jemi të përkushtuar që së bashku me aktorët në komunitet, të krijojmë mundësi që përmes kampeve verore, apo aktiviteteve të tjera të zhvillimit shpirtëror, fëmijët të përjetojnë dashurinë e Zotit dhe të njëri-tjetrit, të ndërtojnë marrëdhënie të shëndetshme në familje dhe bashkëmoshatarët dhe të rriten në shpresë dhe qëllim për të ardhmen.

 
 
 

Tungjatjeta.al

 
Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Lajme

"Koha kushtuar njëri-tjerit është investimi më i mirë për ne. Na sjell plot të qeshura dhe gëzim"-  na thotë nga Tirana.

10-05-21

Ndihma nga World Vision për familjen tonë ishte si një dritë në fund të tunelit...

02-09-20

“Zemrat tona janë mbushur plot me dashuri për njëri-tjetrin dhe ka qenë një javë e mbushur plot me emocione.

24-04-20

Jetojmë në kohëra të pasigurta ku jeta dhe mirëqënia e secilit prej nesh, pavarësisht në cilën pjesë të globit jeton, është bërë lehtësisht shumë e cënueshme.

01-04-20

“Është një eksperiencë jashtëzakonisht e bukur, unë dhe bashkëshorti e kemi shijuar pa fund.

22-08-19

"Ajo dallohet menjëherë. Është shumë, po shumë e bukur! E gjatë, më e verdhë, e shndritshme.

23-09-18

“Nuk ka formula në edukim e fëmijëve.

29-06-18

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

179

komunitete

8

zona të Shqipërisë
përmes programeve

19

Bashki
përmes programeve dhe projekteve

me mbi 60,000

fëmijë

Ne punojmë në

2

Komuna

22

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni