Grante

Grante

You are here

TË RINJTË PËR TË DREJTAT E NJERIUT NË SHQIPËRI

 • Donatori: Bashkimi Evropian (BE) përmes Instrumentit Evropian për Demokraci dhe të Drejtat e Njeriut (EIDHR)
 • Data e fillimit/Data e përfundimit: 06/2018 - 09/2021
 • Partnerët në zbatim: World Vision Albania (WVA) në partneritet me South East European Youth Network (SEEYN)

RIINTEGRIMI I TË KTHYERVE NGA EMIGRACIONI DHE INVESTIMI PËR TA NË SHQIPËRI – PROGRAMI REINVEST II

 • Donatori: Bashkimi Evropian (BE) përmes Instrumentit Evropian për Demokraci dhe të Drejtat e Njeriut (EIDHR)
 • Data e fillimit/Data e përfundimit: 11/2020 - 03/2023
 • Partnerët në zbatim: World Vision Albania (WVA) në partneritet me Fondacionin “Fryma e Dashurisë - Diakonia Agapes (FSoLDA)

PËRGJIGJE GJITHËPËRFSHIRËSE NDAJ COVID19 PËR FËMIJËT ME AFTËSI TË KUFIZUARA DHE FAMILJET E TYRE NË SHQIPËRI

 • Donatori: Bashkimi Evropian (BE) nëpermjet Instrumentit për asistencë para- anëtarësimit (IPA II)
 • Data e fillimit/Data e përfundimit: 11/2020 - 11/2021
 • Partnerët në zbatim: Projekti zbatohet vetëm nga World Vision Albania

RRUGËT E ZHVILLIMIT TË KARRIERËS: PËRGATITJA E TË RINJVE NGA SHQIPËRIA DHE MALI I ZI PËR MUNDËSI KARRIERE NË SEKTORIN E TURIZMIT

 • Donatori: Delegacioni i BE-së/ Ministria e Financave dhe Mirëqenies Sociale në Mal të Zi Në kuadër të Programit IPA për Bashkëpunim Ndërkufitar Mali i Zi- Shqipëri 2014-2020.
 • Data e fillimit/Data e përfundimit: 12/2020 - 09/2022
 • Partnerët në zbatim: World Vision Albania (WVA) në partneritet me Organizatën New Horizon, Institucionin Publik Shkolla e mesme e kombinuar “Vëllazërim Bashkim” Ulqin dhe shkollën “Hamdi Bushati” në Shkodër

"PËRMIRËSOJMË REZILIENCËN E FAMILJES NË SITUATA EMERGJENTE"

 • Donatori: UNDP Albania
 • Data e fillimit/Data e përfundimit: 01/2021 – 07/2022
 • Partnerët në zbatim: Projekti zbatohet vetëm nga World Vision Albania

TË RINJTË E LEZHËS SI AMBASADORË KYÇ QË PROMOVOJNË QËNDRUESHËRI DHE MIRËQENIE MENDORE

 • Donatori: Ambasada Britanike në Tiranë
 • Data e fillimit/Data e përfundimit: 1/2021 - 03/2021
 • Partnerët në zbatim: Projekti zbatohet vetëm nga World Vision Albania

“NDËRTIMI I REZILIENCËS DHE AFTËSIVE PËR REDUKTIMIN E RISKUT NDAJ FATKEQËSIVE (RRF) NËPËRMJET ANGAZHIMIT TË SHKOLLËS DHE KOMUNITETIT”

 • Donatori: UNICEF Albania
 • Data e fillimit/Data e përfundimit: 04/2021 - 12/2021
 • Partnerët në zbatim: Projekti zbatohet vetëm nga World Vision Albania

NJË ALTERNATIVË ZHVILLIMI E QËNDRUESHME PËR TË RINJTË DHE KOMUNITETET NË LIBRAZHD

 • Donatori: Delegacioni i Bashkimit Evropian në Shqipëri (IPA2018)
 • Data e fillimit/Data e përfundimit: 10/2021 – 02/2024
 • Partnerët në zbatim: World Vision Albania (WVA) në partneritet me Bashkinë Librazhd

QENDËR KOMUNITARE PËR SHËRBIME NDAJ AFTËSISË SË KUFIZUAR - PRRENJAS

 • Donatori: Bashkimi Evropian (BE) nëpërmjet Instrumentit për asistencë para- anëtarësimit (IPA III)
 • Data e fillimit/Data e përfundimit: 6/2022 - 10/2024
 • Partnerët në zbatim: World Vision Albania (WVA) në partneritet me Bashkinë Prrenjas

PËRMIRËSIMI I JETESËS PËRMES RUATJES SË BIODIVERSITETIT TË PARKUT NATYROR KORAB-KORITNIK

 • Donatori: Prespa Ohrid Nature Trust - PONT
 • Data e fillimit/Data e përfundimit: 6/2022 - 6/2023
 • Partnerët në zbatim: World Vision Albania (WVA) në partneritet me Agritra Vizion

Fshati i rrallë me teatër kukullash

12/ 05/ 2023

Sheqerasi, që ndoshta të gënjen me emrin, është fshati më i ftohtë të Shqipërisë. Ose të paktën, këtë të tregojnë banorët e tij. Por në fshatrat përreth, Sheqerasi, më shumë se për të ftohtin njihet për diçka tjetër, më të ngrohtë.

Më Shumë

Dhi nga Zvicra në periferi të Vlorës

10/ 05/ 2023

Emanueli jeton në një fshat pranë Vlorës, ku të joshen sytë me tokat e mbjella me ullinj dhe portokalle. Në pamje të parë, mrekullia e peizazhit fsheh mungesën e njerëzve. Emigrimi e ka prekur masivisht edhe këtë zonë, dhe shumë prej tyre mund të mos kthehen më. Emanueli është një prej tyre, që ka provuar, si shumë të tjerë rrugën për në Gjermani.

Më Shumë

Jeta mes mjaltit e diellit/ Kur ndihma vlen për të gjetur vetveten

20/ 04/ 2023

Në një fshat të thellë të Mirditës, mbi një kodër të butë gjendet banesa e Palit. Ajo është e veshur e gjitha me tulla të kuqe dhe duket një shtëpi mikpritëse dhe e ngrohtë.

Më Shumë

Ruajmë biodiversitetin, përmirësojmë jetesën

19/ 04/ 2023

Parku natyror Korab-Koritnik është një ekosistem malor me vlera të veçanta natyrore e turistike dhe me potencial të madh për ekonominë lokale. Në këtë mënyrë, ndërgjegjësimi i komunitetit dhe palëve të interesuara për vlerat, ekosistemet dhe burimet e zonës është jetik, pasi ato kontribuojnë drejtpërdrejt në zhvillimin ekonomik dhe përmirësimin e jetesës së banorëve.

Më Shumë

Kurbin - Frankufurt - Kurbin / Ndihma që vjen kur ti di se çfarë do

4/ 04/ 2023

Si në një film neorealist, një furgon i bardhë shëtit fshatrave të Kurbinit duke shitur rroba. Në kohërat e modës së shpejtë, të gjithë duan të vishen, sipas mundësive, dhe furgoni dërgon dhe në fshatrat më të thellë mall “të mirë

Më Shumë

Terapi dhe argëtim për fëmijët me aftësi ndryshe

4/ 04/ 2023

Në një terren fushor me ndërtime të çrregullta, në Bathore, ku popullsia është shtuar dukshëm vitet e fundit, në katin e sipërm të një ndërtese dy-katëshe gjendet një  Qendër për Shërbime e cila ofron ndihmë për fëmijët të cilët kanë probleme me zhvillimin e aftësive të tyre. 

Më Shumë

Pages

Tungjatjeta.al

 
Oligerta
Shqipëri
Altin
Shqipëri
Arta
Shqipëri
Soni
Shqipëri
Ana
Shqipëri
Jasmina
Shqipëri
Marigleni
Shqipëri
Gabriela
Shqipëri
Ardiani
Shqipëri
Selma
Shqipëri
Arjani
Shqipëri
Emanueli
Shqipëri
Donaldi
Shqipëri
Leonora
Shqipëri
Fjorida
Librazhd
Elvani
Librazhd
Emiljano
Shqipëri
Irena
Shqipëri
Klajdi
Shqipëri
Sara
Shqipëri
Juliani
Librazhd
Alesia
Shqipëri
Bruna
Shqipëri

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Na Kontaktoni

Shqipëri
 • Rruga “Vëllezërit Manastirli”, Ndërtesa nr. 4,
  P.O.Box 1725, Tirana, Albania
 • Tel: +355 4 2419601
 • Email: worldvisionalbania@wvi.org

empty

Na Ndiqni