Donatorë

You are here

Donatorë

Për komunitetin tim

54% e fëmijëve dhe të rinjve deklarojnë që demokracia dhe të drejtat e njeriut janë kushtet kryesore për t’u bërë anëtar i Bashkimit Evropian.

Kjo është një ndër gjetjet kryesore nga intervistimi i 1335 të rinjve, të moshave 12 deri 19 vjeç, nga 11 rajone te Shqiperisë.

Më Shumë

Drini: Të ndërtojmë një të ardhme Evropiane në shtëpi

Duke ndarë informacion të vlefshëm mbi Bashkimin Evropian dhe si funksionon BE me bashkemoshatarët tanë, mund të jemi një hap më afër asaj që shteti shqiptar synon të arrijë për integrimin dhe të rinjtë mund të mësojnë si mund të “ndërtojmë një të ardhme Evropiane në shtëpi.” – na thote djali 17 vjeçar nga Vlora.

Më Shumë

RE-IN-VEST- Të rinjtë e rikthyer në Rubik një nismë që i afron me shumë me njëri-tjetrin

“Fëmijët e rikthyer nga jashtë si unë, kur kthehen në vendin e tyre përpos vështirësive ata mbeten si të veçuar dhe ndihen ndryshe, pothuajse si të huaj në vendin e tyre. Në shkollën tonë ne duam që të krijojmë një kënd sportiv ku të kemi mundësi qe të zhvillojmë sa më shumë aktivitete dhe lojëra sportive që të mblidhemi të gjithë së bashku”,- thotë Alessia, 16 vjeçe nga Rubiku.

Më Shumë

Gjetjet e studimit mbi shërbimet dhe asistencën e ofruar ndaj të kthyerve në 13 bashki të Shqipërisë

Mbi 70% e të rikthyerve nga emigracioni në vendin tonë pohojnë se shërbimet të cilat duhet të konsiderohen me prioritet për t’ju ardhur atyre në ndihmë në mënyrë që të riintegrohen në Shqipëri janë: sigurimi  i strehimit, lehtësimi  i  punësimit  përmes  Zyrës  Rajonale  të  Punës, dhe sigurimi i informacionit  mbi shërbimet publike që përfitojnë të rikthyerit. 

Angjela: Të hapësh “dyert” e Bashkimit Evropian....

“Për mua ishte interesante të mësoja se themelet e Evropës së Bashkuar u vunë mbi idetë dhe vlerat themelore si solidariteti, barazia dhe liria, të cilave shtetet anëtare u përmbahen. Më parë nuk dija shumë gjerë për Bashkimin Evropian dhe shkolla ishte i vetmi burim informacioni.

Më Shumë

Të rinjtë e grupit 'Impact' pjesë e RE-IN-VEST në Kamëz zbukurojnë oborrin e shkollës me stola dhe lule

‘Duam të bëjmë një ambjent miqësor me kushte të përshtatshme për të gjithë nxënësit e shkollës sonë si dhe komunitetit përreth. Pushimin e gjatë tani do ta kalojmë tek këto stola të bukur.’- thotë Krisela nga Kamza e cila shprehet e gëzuar që nisma e grupit të saj u vu në jetë.

Më Shumë

Të rinjtë e grupeve "Impact" në Vlorë dhe Korçë finalizojnë projektet për shkollat e tyre

“BiblIoteka e Ëndrrave” është projekti që po merr jetë nga të rinjtë e grupit Impact në bashkinë e Vlorës.

Më Shumë

110 familje të personave me aftësi të kufizuara mbështeten me paketa ushqimore dhe higjienike

110 familje të personave me aftësi të kufizuara janë mbështetur me paketa ushqimore dhe higjienike në 4 bashki në Shqipëri - Berat, Dibër, Lezhë dhe Korçë. 

Më Shumë

RE-IN-VEST/ Trajnimet me nënat e rikthyera në Dibër zhvillohen në grupe online

“U zgjova sot me mirënjohje, me shumë mirënjohje, dhe jo vetëm sot! U zgjova sot duke qenë mirënjohës dhe falenderues pafund Zotit, që më ka falur gjërat më të bukura në jetë. U zgjova duke thënë: Zot jam falenderues për gjithçka më ke fal, për shëndetin mbi të gjitha.

Më Shumë

Edmondi nga Maliqi/ Pas operacionit, ia del të ecë vetë

 “Kur trokita për herë të parë në familjen e Edmondit, ndjesia ishte e njëjtë me atë të çdo familje të varfër e në nevojë që vizitoj shpesh për shkak të punës: shumë pjesëtarë, shumë fëmijë të vegjël që hynin e dilnin, por çuditërisht kishte shumë gëzim dhe gjallëri.

Më Shumë

Pages

Tungjatjeta.al

 
Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

179

komunitete

8

zona të Shqipërisë
përmes programeve

19

Bashki
përmes programeve dhe projekteve

me mbi 60,000

fëmijë

Ne punojmë në

2

Komuna

22

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni