Donatorë

You are here

Donatorë

RE-IN-VEST mbështet me ide biznesi start-up 8 familje të rikthyera nga emigracioni në Dibër

Me anë të bletëve ne mund të ndihmojnë familjen, sepse angazhohemi të gjithë dhe kështu mund të sigurojmë diçka për familjen tonë. Ndihma juaj është një mundësi për ne,’- thotë Arjana nga Peshkopia.

Oborri i shtëpisë së Arjanës është sot më i bukur se kurrë. Kosherët shumëngjyrëshe të bletëve i kanë shtuar bukurinë, por dhe gëzimin familjes në nevojë.

Më Shumë

Raporti: 68.9% e të rikthyerve nga emigracioni janë të papunë, ndërsa 59% janë të pasiguruar nga punëdhënësi

Korrik 2020 – Mbi 70% e të rikthyerve pohojnë se punësimi, strehimi dhe informacioni për shërbimet janë 3 nevojat kryesore për të cilat ata kanë nevojë e që ndikojnë drejtpërdrejt në mirëqenien e familjeve të rikthyera nga emigracioni në Shqipëri.

Më Shumë

Forumet nga të rinjtë

“Në fillim është shumë e vështirë kur fillohet një nismë, por pasi e ke ndërmarrë atë apo fillon të kesh sukseset e para, të gjithë duan të të bashkohen.”- shprehet Igli, 16 vjeç nga Kamza.

Më Shumë

Ermali nga Miloti: Rikthimi në Shqipëri dhe mundësitë e reja nga RE-IN-VEST

 “Pavarësisht vështirësive familja duhet të mbahet fort, mbi baza të forta në mënyrë që të ecë përpara për të realizuar ëndrrën dhe shpresën për një të ardhme më të mirë,”- kështu u shpreh Ermali gjatë programit 3 ditor “Festojmë Familjen”.

Më Shumë

Të bashkuar në diversitet / Forumet lokale

“Gjatë rrugëtimit në këtë projekt mësuam përtej gjërave që mund të dëgjonim në televizion, përfshirja në debate dhe nismat që realizuam ishin aventurë e paharrueshme. Mësuam gjithashtu që në mënyrë që vendi ynë të vijojë rrugën drejt Bashkimit Evropian duhen zbatuar parimet e demokracisë dhe zbatimi i ligjeve”, shprehet Xhoena 18 vjeç nga Shkodra.

Më Shumë

RE-IN-VEST/ Alma nga Laçi, fituese e biznesit start-up, hap sallonin e parukerisë pranë shtëpisë

“Një grua e angazhuar edhe përtej shtëpisë është një vlerë e shtuar për familjen shqiptare, pasi bashkimi i forcave burrë dhe grua është e vetmja mënyrë për të përballuar vështirësitë e jetës,” kështu shprehet Alma nga Laçi.

Alma, 33 vjeçe nga Laçi është mamaja e tre fëmijëve, 2 vajzave dhe një djali.

Më Shumë

Të rinjtë për një Shqipëri Evropiane

Ne tashmë e kemi kuptuar që në shumë vlera, si liria dhe barazia, jemi shumë të ngjashëm me qytetarët evropianë prandaj shohim me optimizëm drejt së ardhmës sonë evropiane prandaj jemi të vendosur në përpjekjet tona sado modeste për ta ndërtuar këtë të ardhme në komunitetin tonë, në Shqipërinë tonë.” - thotë Leandro, 16 vjeç nga Kurbini.  

Më Shumë

Njihuni me Organizatat e Shoqërisë Civile fituese të ciklit të dytë të skemës së nën-grantimit – “Të rinjtë për të Drejtat e Njeriut në Shqipëri”

Projekti “Të rinjtë për të drejtat e Njeriut në Shqipëri” i bashkëfinancuar nga Bashkimi Evropian dhe zbatuar nga World Vision dhe SEEYN do të angazhojë rreth 2000 të rinj në 20 zona të Shqipërisë për 9 muajt e ardhshëm, nëpërmjet ciklit të dytë të skemës së sub-grantimit me 9 organizata të shoqërisë civile, që kanë në fokus fuqizimin e të rinjve.

Më Shumë

2000 të rinj në 20 zona të Shqipërisë pjesë e “Të rinjtë për të Drejtat e Njeriut në Shqipëri”.

Punësimi i të rinjve, trajnimi i tyre si vullnetarë për të mbështetur komunitetet gjatë situatave të emergjencës si #tërmetet apo COVID-19, krijimi i aplikacioni online në lidhje me shërbime që prekin të rinjtë¸ ndihmë ligjore nga juristët e rinj për grupet e margjinalizuara, përmirësimi i situatës së të miturve që janë në rrisk për t’u bëre viktima, në konflikt me ligjin apo janë dëshmitarë të

Më Shumë

RE-IN-VEST/ Kampi veror në Dibër bën bashkë fëmijët e familjeve të rikthyera nga emigracioni

“Kur e mora vesh për kampin u gëzova shumë, në shtëpi kaloja shumë kohë me telefon, rrija vetëm në internet. Kampi është i bukur, mësuesit janë shumë të mirë dhe më në fund po luajmë e po lëvizim se këto muajt e fundit mezi lëviznim nga njëra dhomë në tjetrën,”- thotë Renisi, 7 vjeçari nga Peshkopia, familja e të cilit prej pak kohësh është kthyer nga Gjermania.

Më Shumë

Pages

Tungjatjeta.al

 
Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

179

komunitete

8

zona të Shqipërisë
përmes programeve

19

Bashki
përmes programeve dhe projekteve

me mbi 60,000

fëmijë

Ne punojmë në

2

Komuna

22

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni