Donatorë

You are here

Donatorë

Manuali i Trajnimit në kuadër të projektit "Building the European future at home: youth engagement in the process”

46% e të rinjve nuk ka informacion të saktë mbi kriteret për t’u anëtarësuar në Bashkimin Evropian.

Kjo është një ndër gjetjet e anketës të zhvilluar në kuadër të projektit “Building the European future at home: youth engagement in the process”.

Mbi 1300 të rinj, të moshave 12 - 19 vjeç nga 11 zona të Shqipërisë, morën pjesë në pyetësorin që synonte vlerësimin e njohurive të të rinjve për vlerat e Bashkimit Evropian, historikun dhe procesin e integrimit të Shqipërisë.

Me krahët e shpresës…

"Më ka dhënë Zoti një forcë jo sikur jam me një dorë, por sikur kam katër duar, arrij t’i bëj të gjitha prandaj mora dhe inicitivën për të bërë një kurs kuzhine,”- shprehet Aurela. 

Më Shumë

Në kërkim të një strehe

“Këtu jemi ngrohtë dhe jemi të qetë. Unë jam me mamin, babin dhe dy vëllezërit”

Më Shumë

Zëri i Amerikës/Projekt i organizatës World Vision në Shkodër

Pjesë e panairit “Promovimi i produkteve agropërpunuese”, hapur në qytetin e Shkodrës, janë edhe organizatat “World Vision” dhe “Gruaja në Integrim”, të cilat po zbatojnë në Veri të Shqipërisë projektin e financuar nga Bashkimi Europian “Të rinjtë përkrahin të drejtat e njeriut”.

Më Shumë

Të rinjtë: Trajnimi që na ndihmon për të njohur Bashkimin Evropian

"Ky trajnim më ka mësuar se nga duhet të filloj kontributin tim që të përmirësoj vendin ku jetoj për të prekur ëndrrën evropiane" – thotë Melisa, 14 vjeç nga Shkodra.

Më Shumë

30 vjet të të drejtave të fëmijëve: Dobi historike dhe arritje të pamohueshme, por pak përparim për fëmijët më të varfër

Këtë vit, Dita Universale e të Drejtave të Fëmijëve është gjithashtu 30-vjetori i Konventës së OKB-së për të Drejtat e Fëmijëve. Në Shqipëri u festua me aktivitete të drejtuara nga fëmijë dhe të rinj në Korçë, ku fëmijë dhe të rinj të Shqipërisë folën për të drejtat e tyre.

Më Shumë

T’ia nisësh nga e para

Të jesh e divorcuar, nënë dhe të rrisësh e vetme një fëmijë në Shqipëri është shumë e vështirë. Kjo bëhet edhe më e vështirë kur nuk ke shtëpi, kur nuk ke punë dhe as një profesion…

Më Shumë

Një zanat për Patrisin

Një zanat për Patrisin

45-vjeçari i rikthyer nga emigracioni nis kursin për hidraulik

 

Më në fund do të fitoj një zanat me të cilën mund të gjej një punë, ” - shprehet Patris Rexho, 45 vjeç, nga Rëmbeci i Korçës.

Më Shumë

Ftesë për tender - Shërbime në qytetin e Laçit

World Vision Albania kërkon të kontraktojë subjekte në qytetin e Laçit që ofrojnë shërbime për Salla Takimesh, drekë dhe pushim kafeje për aktivitetet e projektit RE-IN-VEST.

 

Specifikimet teknike:
· Salla Takimesh për deri në 100 persona (gjysëm-dite dhe gjithë-ditën)
· Dreka (3 menu të ndryshme)
· Pushime kafeje

  Formularet e mëposhtëm duhet të plotësohen dhe duhet të dërgohen të firmosur në formatin PDF:

Trajnimi/900 fëmijë dhe të rinj po marrin njohuri mbi vlerat e Bashkimit Evropian

A janë të informuar fëmijët dhe të rinjtë në Shqipëri për historikun, të drejtat dhe detyrimet dhe për insititucionet e Bashkimit Evropian? A e njohin ata kontributin e Bashkimit Evropian në çështjet e përmirësimit të shëndetit dhe të mjedisit?

Më Shumë

Pages

Tungjatjeta.al

 
Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Ardiani, 8 vjeç e gjysmë
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

220

komunitete

10

zona të Shqipërisë

25

Bashki

50,000

fëmijë përfitojnë çdo vit nga programet e World Vision.

Ne punojmë në

10

Komuna

19

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000
    Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni