Video - Audio

Video/Audio

You are here

Për fëmijët - Tungjatjeta...jetë

Në muajin prill skuadra e programit social Tungjatjeta...jetë filloi të ofronte shërbime të specializuara në shtëpi për 35 fëmijë me aftësi të kufizuar në zonat e thella të Librazhdit.

 

Bashkë - nga ambasadorët e Tungjatjeta...jetë

Tungjatjeta Jetë  ka bërë bashkë katër yje, katër kampionë!
Alban Skënderaj, Nik Xhelilaj, Luiza Gega, dhe Arlinda Çausholli sot kanë një mesazh për ju!

Prevalenca e aftësisë së kufizuar - 1 në 3 fëmijë...

1 në 3 fëmijë me aftësi të kufizuara përballet me diskriminim në shërbimet publike, shëndetësore apo shoqërore.

Prevalenca e aftësisë së kufizuar - 25% e fëmijëve me aftësi të kufizuara...

25% e fëmijëve me aftësi të kufizuara nuk ndjekin një institucion të arsimit parauniversitar.

Prevalenca e aftësisë së kufizuar - Vetëm 7.8% e fëmijëve...

Vetëm 7.8% e fëmijëve kanë marrë shërbime të specializuara gjatë vitit të fundit.

Prevalenca e aftësisë së kufizuar - 55% e prindërve të fëmijëve me aftësi të kufizuara raportojnë...

55% e prindërve të fëmijëve me aftësi të kufizuara raportojnë se shpenzimet e nevojshme për marrjen e shërbimit shëndetësor për fëmijët me aftësi të kufizuara janë të papërballushme.

 

7.8% e fëmijëve kanë marrë shërbime të specializuara...

Vetëm 7.8% e fëmijëve kanë marrë shërbime të specializuara gjatë vitit të fundit.

55,0% e prindërve të fëmijëve me aftësi të kufizuara...

55% e prindërve të fëmijëve me aftësi të kufizuara,  pohojnë se e kanë shumë të vështirë të përballojnë shpenzimet  për marrjen e shërbimeve shoqërore  dhe shëndetësore që u duhen fëmijëve të tyre.

 

Klevisi

"Klevisi lindi një ditë të shtunë, më 10 Nëntor 2007.

Pas 1 muaji e gjysmë i filloi pak temperatur;, pastaj filloi me të vjellat e probleme të tjera. 

Për të folur, ka folur pak para se të bënte 4-vjeç. Edhe kur e mbaje për dore ecte, por të ecte vetë kishte frikë. 

Pages

Tungjatjeta.al

 
Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Ardiani, 8 vjeç e gjysmë
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

220

komunitete

10

zona të Shqipërisë

25

Bashki

50,000

fëmijë përfitojnë çdo vit nga programet e World Vision.

Ne punojmë në

10

Komuna

19

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000
    Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni