Video - Audio

Video/Audio

You are here

Podcast 17 - Zemërimi i prindërve ndaj fëmijëve

“Shpesh fëmijët i shikojmë si zgjatim të vetes, ku ai duhet të na kuptojë dhe të dallojë cfarë është më e mira.

Videotutorial #5 - Terapistët e "Tungjatjeta...jetë" instruktojnë prindërit për ushtrimet

Pranvera ka kaq shumë ngjyra të bukura...

Altini është 4 vjeç dhe po përpiqet shumë që të mësojë jo vetëm ngjyrat bazë, por edhe nuancat e tyre.

Me ndihmën e Evës, logopedistes së ekipit “Tungjatjeta…Jetë” në Librazhd, vogëlushi i diagnostikuar me hemiparezë po vijon të bëjë ushtrimet, sipas planit individual të zhvillimit.

Podcast 15 - Mungesa e shoqërisë në jetën e fëmijës sim

Nga dita në ditë, për fëmijët qëndrimi i detyruar në shtëpi po bëhet gjithmonë dhe më i vështirë… Mungesa e kopshteve, cerdheve dhe shkollave, mungesa e shëtitjeve në natyrë dhe me aktivitete në parqet e lojrave dhe ato sportive, bën që atyre më të vegjëlve, t’u mungojnë miqtë e tyre.

Podcast 13 - Vetmia, të qënit vetëm në kushtet e izolimit

Qëndrimi i detyrueshëm brenda si pasojë e pandemisë së #COVID_19 ka qenë një situatë e vështirë për të gjithë, por akoma më shumë për ata individë, të cilët izolimi i ka gjetur vetëm.

Podcast 12 - Forca e fantazisë

“Fantazia është kritike për cilësinë e jetës dhe është ushqyesja më e mirë e shpresës,” - shprehet psikologu klinik dhe psikoterapisti Florian Kulla. 
Në serinë e 12-të të 30 podcast-eve të World Vision “Lumturia është zgjedhje pavarësisht rrethanave”, ju ftojmë të ndiqni audiobisedën “Forca e fantazisë”.   

Mos u nxeh nga World Vision

E mbani mend lojën “Mos u nxeh”? Një lojë ku bashkohen e gjithë familja me kujtimet e fëmijërisë së djeshme dhe të sotme.

Pages

Tungjatjeta.al

 
Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

220

komunitete

10

zona të Shqipërisë

25

Bashki

50,000

fëmijë janë pjesë e programit të Letërkëmbimit.

Ne punojmë në

4

Komuna

14

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni