Shkrime

Shkrime

You are here

Të jesh i pavarur

15/ 03/ 2022

Që të arrish të jesh i pavarur është një fitore personale për secilin prej nesh. E tillë është fitorja që po përjeton Andi, 16 vjeçari nga Librazhdi. Kur ishte ende i vogël, shpesh herë familja e tij e kishte të pamundur të kuptonte sjelljet e djaloshit, por pas disa vizitash në moshën 3 vjeçare ai u diagnostikua me çrregullime të sjelljes.

Më Shumë

Mes fëmijëve dhe të rinjve

10/ 03/ 2022

Anila është me profesion mësuese bio-kimie. Prej 4 vitesh ajo ka qenë drejtuese e një prej grupeve rinore IMPACT në Durrës. Fillimet e saj në World Vision fillojnë në 2014-ën, me projektin e edukimit. Lexoni përjetimet dhe mësimet e saj në një eksperiencë që siç e përshkruan ajo është e paharrueshme.

Më Shumë

Ymeri, miku i qindra fermerëve

9/ 03/ 2022

Ymerin e njohin të gjithë fermerët e Kurbinit. 61-vjeçari ka mbi 30 vjet që ushtron profesionin e mjekut veteriner. Shumë nga qytetarët e njohin edhe si poet e studiues të zonës. Ka botuar 4 libra, ndërsa na tregon se gazetarinë e konsideron si profesion të dytë, pavarësisht se nuk ka mbaruar shkollën në këtë profil.

Më Shumë

Shihemi nesër për një libër!

7/ 03/ 2022

“Shihemi nesër për një librër!? Kjo shprehje që në dukje ngjan e pazakontë pasi jemi mësuar të themi në formë përshëndetje: “Shihemi nesër në klasë, ose në shkollë, ose në lagje”, është sot më shumë sesa një përshëndetje. Është lidhja e fortë, marrëdhënia e ndërsjellë e besimit, miqësia, mbështetja, dhe fjalëkalimi mes Erjonit, vogëlushit 9 vjeçar dhe mësueses së tij mbështetëse, Vilmës.

Më Shumë

Limani, aktivisti për të drejtat e fëmijëve

3/ 03/ 2022

Po mësoj, po trajnohem, po përgatitem që sot të jem zëri i madh i fëmijëve të vegjël dhe nesër të jem i riu, qytetari aktiv, i përgjegjshmi dhe lideri i një komuniteti me problematika të mëdha por me një dëshirë për t’u përmirësuar dhe rimëkëmbur,”- kështu thotë Limani 16 vjeçari aktiv, pjesë e grupit “Impact” me të rinj në zonën e Kamzës.

Më Shumë

Për të drejta, mundësi dhe trajtim të barabartë

2/ 03/ 2022

“Më prek shumë varfëria. Ndjehem keq kur shoh bashkëmoshatarë të mi që nuk plotësojnë dot nevojat bazë. Bota është shumë e padrejtë. Jo të gjithë kanë mundësi të vishen mirë, të hanë shëndetshëm dhe të shkollohen,” - na tregon Dorthi nga Korça, me një dhembshuri që i lexohet lehtë në fytyrë.

Më Shumë

Pages

Tungjatjeta.al

 
Arta
Shqipëri
Irena
Shqipëri
Fjorida
Librazhd
Soni
Shqipëri
Oligerta
Shqipëri
Emanueli
Shqipëri
Ana
Shqipëri
Sara
Shqipëri
Alesia
Shqipëri
Elvani
Librazhd
Marigleni
Shqipëri
Juliani
Librazhd
Donaldi
Shqipëri
Bruna
Shqipëri
Selma
Shqipëri
Leonora
Shqipëri
Gabriela
Shqipëri
Arjani
Shqipëri
Emiljano
Shqipëri
Klajdi
Shqipëri
Altin
Shqipëri
Jasmina
Shqipëri
Ardiani
Shqipëri

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Vëllezërit Manastirli”, Ndërtesa nr. 4,
    P.O.Box 1725, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org

empty

Na Ndiqni