Shkrime

Shkrime

You are here

Si të flasim me fëmijët për situatat e emergjente që shohin në media

Në situata emergjence, siç është pandemia botëre nga përhapja e koronavirusit te ri COVID-19, në lajme mbizotëron informacioni për këto ngjarje. Pamjet e rënda apo paraqitjet grafike të lajmeve mund të jenë shqetësuese për të rriturit që janë empatik, por ndërkohë për fëmijët e vegjël mund të jenë të frikshme, ose shumë stresuese.

Më Shumë

Nga Shkurta, Lipjan: Ditar në karantinë

Unë jam Shkurta, tash e 20 e ca ditë jam e mbyllur në shtëpi për shkak të situatës të krijuar nga COVID-19. Në fillim kur më thanë se do të duhej të qëndroj në shtëpi dhe të mbaj higjienën çdo gjë dukej e lehtë. Dita e ditës kjo u bë rutinë, një rutinë monotone.

Më Shumë

Të gjesh gjuhën e dashurisë

Sfida “Stay at Home Family Challenge” tashmë ka nisur dhe mbi 164 familje në Shqipëri i janë bashkuar programit për të gjithë familjen nga World Vision. Familja e Eduartit nga një fshat i Kurbinit është njëra prej tyre. Familja me 6 anëtarë, çifti i bashkëshortëve dhe fëmijët 5 dhe 3 vjec, kanë përfshirë në këtë sfidë dhe gjyshërit.

Më Shumë

Ditët e mia në karantinë

Të gjithë largohemi nga shtëpitë tona në pjesën më të madhe të ditës për arsye të ndryshme, dikush në shkollë e dikush në punë.

Gjithmonë kërkojmë arsye që sa më shpejtë të kthehemi në shtëpi tek familja, pasiqë është i vetmi vend që na sjell ngrohtësi dhe qetësi shpirtërore, dashuri dhe paqe pa kërkuar asgjë në këmbim të këtyre gjërave.

Më Shumë

RE-IN-VEST në ndihmë të fëmijëve të familjeve të rikthyera nga emigracioni

Enesi më përpara më thoshte vetëm tre fjalë: mama, bukë, ujë. Tani pas trajtimit me seanca logopedie ai flet më shumë dhe bën të gjitha veprimet që unë i them. Ai ka ndryshuar sjellje dhe dëshira e tij e madhe është të vizatoj dhe të ngjyros me bojëra,”- kështu shprehet Fidarija, mamaje e Enesit 4 vjeç nga Korça.

Më Shumë

#StayatHomeFamilyChallenge - Programi për të gjithë familjen

Famijla është e shtrenjtë për të secilin prej nesh. Në fund të ditës, secili prej nesh mezi pret të kthehet në familje tek njerëzit e tij/saj të dashur. Pse? Sepse marrëdhëniet me ta na përmbushin dhe jepin motivin të rendim çdo ditë. Familja ka në thelb përkujdesjen, dashurinë, sakrificën, shpresën, besimin dhe mbeshtetjen për njeri-tjetrin.  

Më Shumë

Lojra dhe argëtim së bashku në kushtet e shtëpisë

Për fëmijët deri në 10 vjeç, loja është mekanizmi kryesor për shprehjen e ndjenjave, komunikimin dhe zgjidhjet e problemeve emocionale. Ajo është një dritare për të hyrë në botën e fëmijës dhe për ta kuptuar atë, si dhe një mjet për të krijuar një lidhje të fortë me të. Përmes lojës fëmija  ndjen interesin dhe përfshirjen e prindit në nivelin e tij.

Më Shumë

Barrierat e tua bëhen barrierë për mua!

Agoni, ankth, izolim, vështirësi, pritje, shpresë…Këto janë disa prej ndjesive që shumë qytetarë po përjetojnë në këtë periudhë - në karantinë dhe izolim social. Ndërsa, për personat me aftësi të kufizuar shpeshherë këto janë ndjesi të zakonshme, kjo është rutina! - Rutinë e ndërtuar mbi barrierat dhe pengesat që ofron mjedisi përreth.

Më Shumë

Fëmijët e familjeve të rikthyera nga emigracioni rinisin klasat pas mësimit online

Mes shumë sfidash që #familjet shqiptare po hasin në ditët e sotme si pasojë e distancimit social, familjet e rikthyera nga emigracioni, mes të tjerave, po përballen edhe me vështirësi të shtuara në proçesin e të mësuarit online të fëmijëve të tyre.

Më Shumë

Si të ndërtoni një marrëdhënie më të fortë me fëmijët gjatë kohës së qëndrimit në shtëpi

Qëndrimi në shtëpi me siguri që do t’ju ndihmojë që të njihni më shumë dhe më mirë fëmijët tuaj. Për të ndërtuar një marrëdhënie edhe me të fortë po ndajmë me ju disa këshilla sesi të kaloni sa më mirë kohën me fëmijët tuaj në shtëpi duke investuar qëllimshëm në ndërtimin e një marrëdhënie të fortë.

Ndërtoni një rutinë të shëndetshme ditore bashkë me fëmijët.

Më Shumë

Pages

Tungjatjeta.al

 
Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

179

komunitete

8

zona të Shqipërisë
përmes programeve

19

Bashki
përmes programeve dhe projekteve

me mbi 60,000

fëmijë

Ne punojmë në

2

Komuna

22

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni