Shkrime

Shkrime

You are here

31 familje të rikthyera nga emigracioni bëhen gati për nisjen e bizneseve start-up

20/ 09/ 2022

Është verë, kohë udhëtimesh e pushimesh për disa, megjithatë për të tjerë është fluks pune, planifikimesh e sipërmarrjesh të reja.

Ndër ta bëjnë pjesë edhe 31 persona të rikthyer nga emigracioni në 10 bashki të vendit që janë trajnuar për përgatitjen e një plani biznesi për hapjen e sipërrmarjeve të vogla start-up.

Më Shumë

FoodHub në Librazhd/ Trajnime për 1500 të rinj në 7 shkolla

20/ 09/ 2022

1500 të rinj të moshave 12-18 vjeç nga 7 shkolla të Librazhdit janë bërë pjesë e trajnimeve ndërgjegjësuese për krijimin e ideve për alternativa zhvillimi në zonë dhe parandalimin e kultivimit të drogave të paligjshme.
Trajnimet janë zhvilluar në kuadër të projektit: "Jo drogë! Pikë Grumbullimi! Një alternativë e qëndrueshme zhvillimi për të rinjtë dhe komunitetet në Librazhd.

Më Shumë

Rikthimi në “fole” i Kasandrës

31/ 08/ 2022

“Ishim të rinj. Sapo ishim martuar, por nuk kishim thuajse asgjë. Nuk kishim një shtëpi tonën, as punë të qendrueshme dhe as të ardhura.

Më Shumë

Kur puna me fëmijët është një mision

18/ 08/ 2022

Kthimi në vendlindje pas disa vitesh në emigracion, për disa nga familjet shqiptare shoqërohet me sfida të mëdha. Ndërsa prindërit tregojnë se hasin vështirësi për t’u integruar në tregun e punës, edhe fëmijët e tyre përballen shpesh me sfida për t’u ripërshtatur dhe riintegruar në shkollë dhe shoqëri.

Më Shumë

Receta për një familje të shëndetshme

16/ 08/ 2022

Maeda nga Thumana është një nënë e përkushtuar. Fëmijët i konsideron “dritën e syve”. Ata janë gjithçka për të. Pavarësisht sfidave, 39-vjeçarja i kushton shumë rëndësi rritjes së shëndetshme dhe edukimit të tyre.

Më Shumë

Projekti/ “Përmirësimi i jetesës përmes ruajtjes së biodiversitetit të parkut natyror Korab-Koritnik”

15/ 08/ 2022

World Vision Albania në bashkëpunim me Agritra Vision ka nisur zbatimin e një projekti një vjeçar në zonën e Dibrës, “Përmirësimi i jetesës përmes ruajtjes së biodiversitetit të parkut natyror Korab-Koritnik”.

Më Shumë

Pages

Tungjatjeta.al

 
Emiljano
Shqipëri
Elvani
Librazhd
Ana
Shqipëri
Juliani
Librazhd
Oligerta
Shqipëri
Jasmina
Shqipëri
Bruna
Shqipëri
Selma
Shqipëri
Klajdi
Shqipëri
Leonora
Shqipëri
Sara
Shqipëri
Gabriela
Shqipëri
Marigleni
Shqipëri
Arta
Shqipëri
Arjani
Shqipëri
Irena
Shqipëri
Alesia
Shqipëri
Emanueli
Shqipëri
Fjorida
Librazhd
Altin
Shqipëri
Donaldi
Shqipëri
Ardiani
Shqipëri
Soni
Shqipëri

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Vëllezërit Manastirli”, Ndërtesa nr. 4,
    P.O.Box 1725, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org

empty

Na Ndiqni