Lajmet e Fundit

Lajmet e Fundit

You are here

Fondacioni Global Shqiptar dhe World Vision bashkë për rikonstruksionin e 5 shtëpive të dëmtuara nga tërmeti

5 familje në Kurbin, do të kenë mundësinë që të riparojnë shtëpitë e tyre të dëmtuara nga tërmerit i 26 nëntorit 2019.  

Kjo është bërë e mundur falë bashkëpunimit të Fondacioni Global Shqiptar me World Vision Albania, për alokimin e një granti prej 10,000$.

Më Shumë

Anglo Albanian Association dhe World Vision/Një shkollë e sigurtë për fëmijët në Fushë Mamurras

380 nxënës të shkollëa 9-vjecare Fushë-Mamurras vitin e ri shkollor do e nisin në një shkollë të sigurtë dhe të restauruar. 

Kjo shkollë, ndodhet në një nga zonat më të prekura nga tërmeti i 26 nëntorit 2019.

Më Shumë

RE-IN-VEST- Të rinjtë e rikthyer në Rubik një nismë që i afron me shumë me njëri-tjetrin

“Fëmijët e rikthyer nga jashtë si unë, kur kthehen në vendin e tyre përpos vështirësive ata mbeten si të veçuar dhe ndihen ndryshe, pothuajse si të huaj në vendin e tyre. Në shkollën tonë ne duam që të krijojmë një kënd sportiv ku të kemi mundësi qe të zhvillojmë sa më shumë aktivitete dhe lojëra sportive që të mblidhemi të gjithë së bashku”,- thotë Alessia, 16 vjeçe nga Rubiku.

Më Shumë

"Tungjatjeta... Jetë"/ Alpha Bank sërish pranë fëmijëve më aftësi të kufizuara

Për të dytin vit radhazi, World Vision Albania nënshkroi një marrëveshje me Alpha Bank, për të mbështetur 36 fëmijët me aftësi të kufizuara të programit social "Tungjatjeta" në zona të thella të Dibrës.

Alpha Bank po kontribuon financiarisht që këta fëmijë të mund të marrin terapitë e nevojshme sipas planit individual të zhvillimit të secilit prej tyre.

Më Shumë

Koha është TANI

                                                                                                                                                 Tiranë, më 19 Qershor 2020

                                     Koha është TANI
 

Mesazh nga Grupi i Punës për Mbrojtjen e Fëmijëve në Situata Emergjence kundër abuzimit dhe shfrytëzimit seksual të fëmijëve.

Më Shumë

Angjela: Të hapësh “dyert” e Bashkimit Evropian....

“Për mua ishte interesante të mësoja se themelet e Evropës së Bashkuar u vunë mbi idetë dhe vlerat themelore si solidariteti, barazia dhe liria, të cilave shtetet anëtare u përmbahen. Më parë nuk dija shumë gjerë për Bashkimin Evropian dhe shkolla ishte i vetmi burim informacioni.

Më Shumë

Të rinjtë e grupit 'Impact' pjesë e RE-IN-VEST në Kamëz zbukurojnë oborrin e shkollës me stola dhe lule

‘Duam të bëjmë një ambjent miqësor me kushte të përshtatshme për të gjithë nxënësit e shkollës sonë si dhe komunitetit përreth. Pushimin e gjatë tani do ta kalojmë tek këto stola të bukur.’- thotë Krisela nga Kamza e cila shprehet e gëzuar që nisma e grupit të saj u vu në jetë.

Më Shumë

Takime rajonale online për mësuesit dhe punonjësit e shërbimit psiko-social në shkolla

Vetëm 5 në 10 fëmijë me aftësi të kufizuara patën mundësinë të ndiqnin mësimin online, ndërkohë që 62% e këtyre fëmijëve nuk kanë patur akses në shërbimin psiko-social gjatë periudhës së pandemisë, janë dy nga gjetjet e Raportit të Vlerësimit i ndërmarrë nga World Vision mbi pasojat e #COVID_19 në familjet shqiptare.

Më Shumë

Një zë, një zemër - Ne po ndryshojmë botën.

“Eventi online me bashkëmoshatarët e mi më mësoi shumë pasi, edhe pse vinim nga vende të ndryshme, realitetet dhe problematikat ishin të njëjta. Kapërcimi i situatave si ajo e COVID-19 është përballja me të¸ndarja e shqetësimeve dhe frikërave me të tjerët, si psh me anëtarët e grupit.

Më Shumë

Pages

Tungjatjeta.al

 
Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

179

komunitete

8

zona të Shqipërisë
përmes programeve

19

Bashki
përmes programeve dhe projekteve

me mbi 60,000

fëmijë

Ne punojmë në

2

Komuna

22

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni