Lajmet e Fundit

Lajmet e Fundit

You are here

“Kopshtet komunitare” në Korçë

"Për familjen është angazhim shumë i mirë për të qëndruar bashkë, për të mësuar dhe për të edukuar fëmijët. Më pëlqen shumë fryma që po arrihet ndërmjet familjeve, sepse deri tani më është dukur që familjet janë bërë individualiste, ndërkohë që këtu ka mundësi bashkëveprimi.

Më Shumë

Një strehë, një mundësi më shumë për Fatmirin nga Vlora, pjesë e RE-IN-VEST

“Ishte dhjetor kur u ktheva nga Gjermania. Kthimi ishte kaotik, shtëpi nuk kisha,  s’dija ku të shkoja. Fillimisht për pak ditë qëndrova tek disa të afërm në Tiranë. Pastaj, për fatin tim të mirë rashë në kontakt me ju. Nëse ju nuk do të më ndihmonit me shumë mundësi do isha rrugëve edhe sot.

Më Shumë

RE-IN-VEST mbështet me ide biznesi start-up 8 familje të rikthyera nga emigracioni në Dibër

Me anë të bletëve ne mund të ndihmojnë familjen, sepse angazhohemi të gjithë dhe kështu mund të sigurojmë diçka për familjen tonë. Ndihma juaj është një mundësi për ne,’- thotë Arjana nga Peshkopia.

Oborri i shtëpisë së Arjanës është sot më i bukur se kurrë. Kosherët shumëngjyrëshe të bletëve i kanë shtuar bukurinë, por dhe gëzimin familjes në nevojë.

Më Shumë

80 profesionistë trajnim dhe mentorim për sfidat e mësimit online me fëmijët me aftësi të kufizuara

5 në 10 fëmijë me aftësi të kufizuara nuk mundën të ndiqnin mësim online gjatë periudhës së karantinës

Më Shumë

Raporti: 68.9% e të rikthyerve nga emigracioni janë të papunë, ndërsa 59% janë të pasiguruar nga punëdhënësi

Korrik 2020 – Mbi 70% e të rikthyerve pohojnë se punësimi, strehimi dhe informacioni për shërbimet janë 3 nevojat kryesore për të cilat ata kanë nevojë e që ndikojnë drejtpërdrejt në mirëqenien e familjeve të rikthyera nga emigracioni në Shqipëri.

Më Shumë

Hyn në fuqi Ligji për Mbrojtjen e Fëmijës!

Hyn në fuqi Ligji për Mbrojtjen e Fëmijës!

Kosova hapa para për mbrojtjen e fëmijëve! Sot i gëzohemi shumë kësaj dite dhe si World Vision në Kosovë,  jemi të përkushtuar që në partneritet me të gjithë aktorët përgjegjës t`i kontribuojmë në zbatimin sa më të mirë të këtij ligji, duke synuar në përmirësim të mirëqenies së cdo fëmije dhe cdo familje në Kosovë.

Më Shumë

Të rinjtë dhe fëmijët - 100 fëmijë trajnime online mbi temat e dhunës dhe raportimit

“Raportimi i dhunës”, “Marrëdhënia me të tjerët/Bullizmi”, si dhe “Marrëdhënia Paqësore me Familjen” janë disa nga temat që po zhvillojnë online rreth 100 fëmijë të përfshirë në 10 grupe fëmijësh nga zonat e Durrësit, Vadardhës dhe Kullës.

Më Shumë

83% e fëmijëve dhe të rinjve në vend deklarojnë që Shqipëria duhet të anëtarësohet në Bashkimin Evropian

 

                                                                       Njoftim për shtyp!

83% e fëmijëve dhe të rinjve në vend deklarojnë që Shqipëria duhet të anëtarësohet në Bashkimin Evropian.

Më Shumë

Forumet nga të rinjtë

“Në fillim është shumë e vështirë kur fillohet një nismë, por pasi e ke ndërmarrë atë apo fillon të kesh sukseset e para, të gjithë duan të të bashkohen.”- shprehet Igli, 16 vjeç nga Kamza.

Më Shumë

Një rrugëtim i ri, për të gjithë familjen

“Familja ime është paksa e ndarë, bashkëshorti punon jashtë shtetit për të siguruar të ardhura për familjen, vajzat ndjekin shkollën larg shtëpisë. Në shtëpi kam qenë vetëm me djalin për një kohë të gjatë. Kur filloi karantina dhe izolimi, falë Zotit bashkëshorti im dhe vajzat (binjake) ishin në shtëpi. Të qenit përsëri bashkë kishte kënaqesitë e veta, por dhe rutina e gjithësecilit u prish.

Më Shumë

Pages

Tungjatjeta.al

 
Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

179

komunitete

8

zona të Shqipërisë
përmes programeve

19

Bashki
përmes programeve dhe projekteve

me mbi 60,000

fëmijë

Ne punojmë në

2

Komuna

22

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni