Lajmet e Fundit

Lajmet e Fundit

You are here

Maska tekstile për mbrojtjen e fëmijëve dhe të rinjve nga Covid-19, në 18 zyra arsimore të vendit tonë

18, 420 fëmijë dhe mësues në 18 zyra arsimore të vendit tonë: Pukë, Lezhë, Mirditë, Kurbin, Shkodër, Vau Dejës, Bulqizë, Dibër, Mat, Kamëz, Librazhd, Vlorë, Korçë, Skrapar, Elbasan, Gjirokastër, Tepelenë, Durrës janë pajisur me maska tekstike për të parandaluar përhapjen e pandemisë Covid-19.

Më Shumë

Në mbështetje të të rinjve dhe fermerëve në zonën e Kurbinit

Situata e vështirë ekonomike e familjeve në zonën e Kurbinit, e ndikuar nga tërmeti i vitit 2019 e më pas pandemia e Covid-19, sjell bashkë në një projekt World Vision Albania dhe Fondacionin Global të Shqiptarëve.

Më Shumë

Toka kërkon punë dhe dashuri

Anastasin e takojmë në magazinën e tij që ka ngritur prej vitesh, me mund e me djersë. E gjejmë “në krye të detyrës”, duke ngarkuar qepë e patate që janë gati për të dale në treg. Është i lumtur dhe krenar që e ka nisur si fermer me 10.5 dynym tokë , e sot zotëron 15 hektarë.

Më Shumë

Letër e hapur drejtuar deputetit të ardhshëm të Kuvendit të Shqipërisë

I/E nderuar deputete e ardhshme e Kuvendit të Shqipërisë,

Më Shumë

Ullinjtë, rrënjët dhe e ardhmja e familjes së Ndues

Ullinjtë janë rrënjët dhe e ardhmja e familjes së Ndues fermerit nga Kurbini dhe njihet në fshatin e tij pasi prej vitesh kujdeset për 500 rrënjë ullinj, së bashku me familjen. 53 vjeçari, që prej 3 vitesh është pjesë projektit të Zhvillimik Ekonomik të World Vision Albania.

Më Shumë

Letra e Joridës: World Vision pjesë e rrugëtimit dhe rritjes sime ndër vite

“…Mund të them që koha me World Vision ia ka vlejtur gjithmonë. Asnjëherë nuk kam humbur, vetëm kam fituar nga ju.

Më Shumë

Të rinjtë në ndihmë të familjeve në nevojë

“Kjo eksperiencë më ka ndryshuar; më ka treguar që ka shumë njerëz që na japin besimin e tyre pa pritur diçka mbrapsht prej nesh. Kam marrë pjesë në aktivitete të ndryshme, që nga paketimi i ushqimeve, e deri në fushatat publike të mbledhjes së ushqimeve dhe gjatë shpërndarjes së ushqimit në komunitetet në nevojë,”- tregon ajo.

Më Shumë

Një normaliteti të ri për Mirjanin dhe familjen e tij

Mirjani, 12-vjeçari nga Kurbini dhe vëllai i tij, gjatë kohës së izolimit prej pandemisë COVID-19 nuk mundën të ndiqnin mësimin online. Ata nuk kishin një telefon gjatë kohës që duhet të bënin detyrat apo të ndiqnin mësimin paralelisht me shokët e klasës. Babai i tyre e merrte telefonin me vete paradite kur ishte në punë, e ndërsa telefoni i nënës së tyre nuk mundëson shërbim interneti.  

Më Shumë

Igli, i riu nga grupi "IMPACT" i World Vision në Kamëz, zëri i të rinjve në aktivitetin "Qeverisja për Ndryshim"

“Në tetor 2020, bashkë me 677 të rinj të moshës 14-18 vjeç nga klubet IMPACT në gjithë Shqipërinë, u përfshiva në proçesin e konsultimit të Startegjisë së re të Bashkimit Evropian (BE) për të Drejtave e Fëmijëve 2021- 2024.

Më Shumë

RE-IN-VEST 2/ Rifillon projekti për riintegrimin e të kthyerve nga emigracioni në Shqipëri

Rifillon RE-IN-VEST 2, projekti që mbështet familjet e rikthyera nga emigracioni në vendin tonë.

Më Shumë

Pages

Tungjatjeta.al

 
Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

179

komunitete

8

zona të Shqipërisë
përmes programeve

19

Bashki
përmes programeve dhe projekteve

me mbi 60,000

fëmijë

Ne punojmë në

2

Komuna

22

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni