Lajmet e Fundit

Lajmet e Fundit

You are here

Letra e Joridës: World Vision pjesë e rrugëtimit dhe rritjes sime ndër vite

“…Mund të them që koha me World Vision ia ka vlejtur gjithmonë. Asnjëherë nuk kam humbur, vetëm kam fituar nga ju.

Më Shumë

Të rinjtë në ndihmë të familjeve në nevojë

“Kjo eksperiencë më ka ndryshuar; më ka treguar që ka shumë njerëz që na japin besimin e tyre pa pritur diçka mbrapsht prej nesh. Kam marrë pjesë në aktivitete të ndryshme, që nga paketimi i ushqimeve, e deri në fushatat publike të mbledhjes së ushqimeve dhe gjatë shpërndarjes së ushqimit në komunitetet në nevojë,”- tregon ajo.

Më Shumë

Një normaliteti të ri për Mirjanin dhe familjen e tij

Mirjani, 12-vjeçari nga Kurbini dhe vëllai i tij, gjatë kohës së izolimit prej pandemisë COVID-19 nuk mundën të ndiqnin mësimin online. Ata nuk kishin një telefon gjatë kohës që duhet të bënin detyrat apo të ndiqnin mësimin paralelisht me shokët e klasës. Babai i tyre e merrte telefonin me vete paradite kur ishte në punë, e ndërsa telefoni i nënës së tyre nuk mundëson shërbim interneti.  

Më Shumë

Igli, i riu nga grupi "IMPACT" i World Vision në Kamëz, zëri i të rinjve në aktivitetin "Qeverisja për Ndryshim"

“Në tetor 2020, bashkë me 677 të rinj të moshës 14-18 vjeç nga klubet IMPACT në gjithë Shqipërinë, u përfshiva në proçesin e konsultimit të Startegjisë së re të Bashkimit Evropian (BE) për të Drejtave e Fëmijëve 2021- 2024.

Më Shumë

RE-IN-VEST 2/ Rifillon projekti për riintegrimin e të kthyerve nga emigracioni në Shqipëri

Rifillon RE-IN-VEST 2, projekti që mbështet familjet e rikthyera nga emigracioni në vendin tonë.

Më Shumë

Të rinjtë: Pasojat e pandemisë COVID -19 tek fëmijët në Shqipëri dhe Kosovë

“60% e fëmijëve pohojnë se ndihen të stresuar pas izolimit nga miqtë dhe bashkëmoshatarët e tyre gjatë periudhës së karantinës, ndërsa 41.6% prej tyre deklarojnë se përvoja e ndjekjes së mësimit gjatë periudhës së pandemisë ka qenë stresuese,”- kjo ishte një ndër gjetjet e studimit “COVID-19 dhe fëmijët” që Florida, e reja nga grupi IMPACT në

Më Shumë

Nevjoni, mësuesi model i të rinjve në Korçë

“Vullnetarizmi është një vlerë e shtuar në jetën time. Më ka bërë të jem më social dhe të jap ndihmën time aty ku mundem, sidomos tek të rinjtë që kanë nevoje që të kenë shembuj,”- kështu e nis rrëfimin e tij si vullnetar Nevjoni, mësuesi i dashur për të rinjtë e Libonikut në Korçë.

Më Shumë

Pas tërmetit, një strehë e ngrohtë për Leonorën dhe familjen e saj në Kamëz

U trembëm shumë nga tërmeti. Por, pastaj më e keqja ishte se çfarë do bënim me shtëpinë e dëmtuar. Shumë herë uji është futur nga çatia dhe nga dritaret se ishin të çara. Ndonjëherë më dukej sikur çatia do na binte mbi kokë, se shihja pjesë të saj që vareshin poshtë. Tani jam më e qetë. Duket sikur ka dritë këtu brenda tani.

Më Shumë

“Qyteza e Fëmijëve” në Korçë, zgjedhja më e mirë për fëmijë dhe të rritur, ja risitë për këtë sezon

 “Nuk e mbaj mend si ka qenë jeta jonë si familje përpara Qytezës, por di të them që tani është shumë më mirë, jemi të qetë që vijmë dhe i sjellim fëmijët këtu dhe ne si prindër kalojmë kohë me njëri-tjetrin,”- thotë Aurela, një prej prindërve që frekuentojnë rregullisht “Qytezën e Fëmijëve” në Korçë.

Më Shumë

Pages

Tungjatjeta.al

 
Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

220

komunitete

10

zona të Shqipërisë

25

Bashki

50,000

fëmijë janë pjesë e programit të Letërkëmbimit.

Ne punojmë në

4

Komuna

14

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni