Deklarata për Shtyp

Deklarata për Shtyp

You are here

Deklarata për Shtyp

Të merren masa të menjëhershme për mbrojtjen e fëmijëve në institucionet e përkujdesit

Koalicioni Bashkë për Kujdesin Tërësor të Fëmijëve

DEKLARATË PËR SHTYP

Koalicioni Bashkë për Kujdesin Tërësor të fëmijëve, në pritje të veprimeve të mëtejshme hetimore, dënon fuqishëm ngjarjen e zbuluar më 18 Maj 2016 në Qendrës Rezidenciale Shkodër.

Më Shumë

Raporti: Lufta po i kushton qindra bilionë dollarë gjithë rajonit

Ajo që duhet të dijë bota është se lufta po i kushton qindra bilionë dollarë gjithë rajonit – Sirisë dhe fqinjëve të saj-dhe po rrezikon te ardhmen e një brezi të tërë fëmijësh.
Më Shumë

150 të rinj konferencë kombëtare mbi risitë dhe ndryshimin

Deklaratë për shtyp
 09-10 shtator 2015

 150 të rinj, konferencë kombëtare mbi risitë dhe ndryshimin

 Organizata ndërkombëtare World Vision: Të rinjtë më së shumti nga fshatrat dhe periferitë e qyteteve

Më Shumë

Siguria online, fëmijët dorëzojnë publikisht rekomandimet

Tiranë më 13.02.2015

Deklaratë shtypi

Siguria online, fëmijët dorëzojnë publikisht rekomandimet

Më Shumë

Nxënësit me aftësi të kufizuar, paraqitet manuali për mësuesit

Deklaratë shtypi

 

Nxënësit me aftësi të kufizuar, prezantohet manuali për mësuesit

 

Më Shumë

Ku janë të drejtat që na premtuat?

E enjte, 20 nëntor 2014  – “Një çerek shekulli pas adoptimit të Konventës së të Drejtave të Fëmijëve, një hendek i madh është krijuar mes premtimeve të saj dhe jetës së vërtetë të miliona fëmijëve nëpër botë”, - deklaron organizata ndërkombëtare World Vision (WV), në 25-vjetorin e Konventës.

Më Shumë

Jepen 150 mijë euro për fëmijët me aftësi të kufizuara në Shqipëri

Tiranë, 27 Qershor, 2014

Deklaratë shtypi

Jepen 150 mijë euro për fëmijët me aftësi të kufizuara në Shqipëri

 

Më Shumë

Pages

Tungjatjeta.al

 
Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Ardiani, 8 vjeç e gjysmë
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

220

komunitete

10

zona të Shqipërisë

13

Bashki

32,000

fëmijë janë pjesë e programit të Letërkëmbimit.

Ne punojmë në

10

Komuna

19

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Mujo Ulqinaku Nr. 1, Qyteza Pejton
    Prishtina 10000, Prishtinë, Kosovë, 10000
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni