Deklarata për Shtyp

Deklarata për Shtyp

You are here

Deklarata për Shtyp

Edicioni i 2-të i "Festivali i Rinisë për Drejtësi Sociale": Të rinjtë si partnerë për sisteme dhe struktura të drejta për fëmijët më vulnerabël

Qindra të rinj nga e gjithë Shqipëria dhe Kosova do të mblidhen në Tiranë gjatë datave 11-13 shtator në Festivalin e Rinisë për Drejtësi Sociale, që organizohet për të dytin vit radhazi nga World Vision. Të rinjtë do të tregojnë përmes dëshmive jo vetëm vështirësitë me të cilat ata përballen, në familje, shkollë apo në komunitete, por edhe sesi ata ia kanë dalë që t’i kalojnë vështirësitë.

Më Shumë

“Hapësira miqësore për të mitur në kontakt apo në konflikt me ligjin”

Në Shqipëri numri i të miturve që janë në kontakt dhe konflikt me ligjin, të identifikuar në Komisariatet e Tiranës ( Sipas ARSIS- Nisma për ndryshim shoqëror) është rritur 20  herë.  Në vitin 2011 janë identifikuar 46 të mitur dhe në fund të  vitit 2017, numri i tyre ka shkuar në 933.

Më Shumë

Thatësira në Afganistan, miliona jetë në rrezik

Në Afganistan miliona jetë në rrezik dhe kanë nevojë për ndihmë humanitare, si pasojë e konfliktit të tejzgjatur, por edhe prej thatësirës.

Thatësira që ka përfshirë këtë vend prej Tetorit të vitit 2017, ka prekur mbi 20 provinca ku bujqësia është burimi kryesor i jetesës për thuajse 15 milion njerëz.

Më Shumë

Deklaratë për shtyp

23 Maj 2018 - Arsimi, Shëndetësia,  Shërbimet Sociale, nuk u përgjigjen kërkesave të  fëmijëve me aftësi të kufizuara, 66% e të cilëve jetojnë në familje të varfra. 23 Maj 2018 - Arsimi, Shëndetësia,  Shërbimet Sociale, nuk u përgjigjen kërkesave të  fëmijëve me aftësi të kufizuara, 66% e të cilëve jetojnë në familje të varfra. 

Më Shumë

Deklaratë për shtyp

Hap i rëndësishëm drejt forcimit të sistemit të mbrojtjes së fëmijëve

Tiranë, 15 Maj 2018 - World Vision, UNICEF, OSBE, Save the Children dhe Terre des hommes nënshkruan sot një Marrëveshje Bashkëpunimi për të koordinuar përpjekjet e tyre me qëllim forcimin e sistemit të mbrojtjes së fëmijëve në nivel qendror dhe lokal.

Më Shumë

Deklaratë për shtyp

6.2%  e popullsisë me Aftësi të Kufizuar - Vështirësi në përfitimin e shërbimeve publike.

Më Shumë

1 në 10 fëmijë në Shqipëri jeton me aftësi të kufizuar

Studimi i parë kombëtar i prevalencës së fëmijëve me aftësi të kufizuara në Shqipëri

Më Shumë

Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Fëmijëve

Sot, në ditën Ndërkombëtare të të Drejtave të Fëmijëve, ambasadorja e BE-së, përfaqësuesi i Kombeve të Bashkuara në Shqipëri, kryetari i Bashkisë Peshkopi, zoti Muharrem Rama se bashku me Drejtorin Kombëtar të World Vision iu premtuan fëmijëve në Dibër se do i ndihmojnë për t'iu ndryshuar jetën. Ambasadorja Romana Vlahutin, Brian J.

Më Shumë

World Vision: Kurrikulë e posaçme për 1500 të rinj

Tiranë, 5 shtator 2016 – Organizata ndërkombëtare World Vision po punon  me 1500  të rinj, nga fshatrat dhe periferitë e Shqipërisë, për t’u rritur atyre vetëbesimindhe për t’i fuqizuar individualisht. Në këtë mënyrë ata do të jenë të aftë të ndihmojnë dhe të zbatojnë projekte të rëndësishme për  veten, por edhe për komunitetin ku banojnë.

Më Shumë

Ndaloni punën e fëmijëve!

Koalicioni Bashkë për Kujdesin Tërësor të Fëmijve

Tiranë, më 10/08/2016

Me anë të kësaj deklarate, ne Anëtarët e Koalicionit BKTF, shprehim keqardhjen tonë për vdekjen e Ardit Gjoklajt, 17-vjeçarit që ndërroi jetë më 6 gusht 2016 në Landfillin e Sharrës, gjatë punës në procesin e përpunimit të plehrave.

Më Shumë

Pages

Tungjatjeta.al

 
Ardiani, 8 vjeç e gjysmë
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

220

komunitete

10

zona të Shqipërisë

13

Bashki

32,000

fëmijë janë pjesë e programit të Letërkëmbimit.

Ne punojmë në

10

Komuna

19

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Mujo Ulqinaku Nr. 1, Qyteza Pejton
    Prishtina 10000, Prishtinë, Kosovë, 10000
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni