Deklarata për Shtyp

Deklarata për Shtyp

You are here

Deklarata për Shtyp

Lançohet platforma e vetme online për informimin e personave me aftësi të kufizuara

Sot për herë të parë në Shqipëri është prezantuar platforma e vetme online për informimin e personave me aftësi të kufizuara.

www.platforma-pak.al është hapësira e parë online e dedikuar dhe e përshtatur për personat me aftësi të kufizuara që kanë vështirësi në shikim, dëgjim dhe lëvizje.

Më Shumë

Raporti: 74% e fëmijëve në zonat e prekura nga tërmeti janë të traumatizuar

85% e familjeve të prekura vazhdojnë të kenë strehimin si shqetësimin e tyre kryesor. Kjo është një ndër gjetjet kryesore të raportit të parë të vlerësimit të shpejtë të situatës pas tërmetit (Basic Rapid Assessment) të ndërmarrë nga World Vision Albania në 4 prej bashkive më të prekura (Durrës, Kamëz, Kurbin, Lezhë) nga tërmeti i 26 Nëntorit që goditi Shqipërinë.

Më Shumë

World Vision shpall Emergjencën e Kategorisë së Parë

World Vision në Shqipëri ka shpallur Emergjencën e Kategorisë së Parë të përgjigjës pas tërmeteve të njëpasnjëshme që tronditën vendin, më 26 nëntor 2019. 

Më Shumë

30 vjet të të drejtave të fëmijëve: Dobi historike dhe arritje të pamohueshme, por pak përparim për fëmijët më të varfër

Këtë vit, Dita Universale e të Drejtave të Fëmijëve është gjithashtu 30-vjetori i Konventës së OKB-së për të Drejtat e Fëmijëve. Në Shqipëri u festua me aktivitete të drejtuara nga fëmijë dhe të rinj në Korçë, ku fëmijë dhe të rinj të Shqipërisë folën për të drejtat e tyre.

Më Shumë

Një rrugëtim shprese dhe transformimi- 20 Vjet World Vision në Shqipëri dhe në Kosovë

World Vision shënon këtë vit 20 vite punë në Shqipëri dhe Kosovë. Sot ne jemi të përkushtuar të përmirësojme jetët e më shumë se 50.000 fëmijëve në 24 bashki dhe komuna.

Jetë në plotësi për çdo fëmijë!

Gjatë dy dekadave, ne kemi punuar për të krijuar një mjedis ku fëmijët të kenë mundësi të rriten me dinjitet dhe të zhvillojnë potencialin e tyre.

Më Shumë

Festivali i Rinisë 2019/Dita e tretë konkurs për idetë e sipërmarrjeve të reja nga nxënësit e shkollave profesionale

71% e të rinjve të Ballkanit  nuk kanë akses në tregun e punës. 
Shkalla zyrtare e papunësisë në Shqipëri, për të rinjtë e grupmoshës 15-29 vjeç është 22,2 % **referuar kjo të dhënave të tremujorit të parë të 2019-ës.

 

Më Shumë

Festivali i Rinisë 2019 - Qindra të rinj bashkë kundër dhunës ndaj fëmijëve

Në ditën e dytë të Festivalit të Rinisë 2019, qindra të rinj nga e gjithë Shqipëria, Kosova dhe Bosnje dhe Hercegovina u bënë bashkë në një aktivitet masiv për të ngritur zërin për pasojat që sjell dhuna ndaj fëmijëve dhe adoleshenteve, e parë nga perspektiva e fëmijëve dhe profesionistëve të zhvillimit të fëmijëve.

 

Më Shumë

Festivali i Rinisë 2019, bën bashkë të rinjtë e Ballkanit Perëndimor

World Vision, në bashkëpunim me Zyrën Rajonale për Bashkëpunimin Rinor (RYCO), organizojnë për të parën herë Festivalin e Rinisë në nivel ballkanik.

Më Shumë

World Vision dhe RYCO- Marrëveshje bashkëpunimi për të rinjtë

Rëndësia për të investuar tek çështjet që prekin rininë sot, jo vetëm në Shqipëri por edhe në Ballkanin Perëndimor, për t’i fuqizuar të rinjtë që të jenë aktivë në aspekte që prekin jetën e tyre, është një proces që ka nevojë për partneritet në nivel lokal, kombëtar dhe rajonal.

Më Shumë

Deklaratë për shtyp - Kosovë

 

Kosovë - Bullizmi; braktisja e shkollës; përkrahja e fëmijëve me aftësi të kufizuara; hapësirat kreative për të moshuarit, të rinjtë e fëmijët; por edhe ndërgjegjësimi për jetë të shëndetshme janë vetëm disa ndër 20 nismat komunitare që të rinjtë e grupmoshës 18-25 vjeç kanë ndërmarrë në 6 komuna të Kosovës.

Më Shumë

Pages

Tungjatjeta.al

 
Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Ardiani, 8 vjeç e gjysmë
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

220

komunitete

10

zona të Shqipërisë

25

Bashki

50,000

fëmijë përfitojnë çdo vit nga programet e World Vision.

Ne punojmë në

10

Komuna

19

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000
    Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni