Ermali nga Miloti: Rikthimi në Shqipëri dhe mundësitë e reja nga RE-IN-VEST

You are here

  • 10-07-20 |

Ermali nga Miloti: Rikthimi në Shqipëri dhe mundësitë e reja nga RE-IN-VEST

 “Pavarësisht vështirësive familja duhet të mbahet fort, mbi baza të forta në mënyrë që të ecë përpara për të realizuar ëndrrën dhe shpresën për një të ardhme më të mirë,”- kështu u shpreh Ermali gjatë programit 3 ditor “Festojmë Familjen”.

18 familje të rikthyera nga emigracioni sëbashku me fëmijët e tyre u bënë pjesë e programit “Festojmë Familjen” në bashkinë e Kurbinit ku pavarësisht distancimit fizik dhe masave të sigurisë kushtëzuar nga situata e pandemisë Covid-19 në vendin tonë, ata arritën të krijonin një atmosferë inkurajuese duke nxitur të menduarin pozitiv për të zgjidhur sfidat e vështira për familjet e tyre.

 “Mësuam sesi mund t’i shprehim me mënyra të thjeshta dashurinë dhe përkujdesjen fëmijëve tanë, si dhe sa e rëndësishme është që t’i ndajmë të gjitha ndjenjat dhe emocionet me familjen tona”,- shtoi Ermali nga Miloti.

Familja e Ermalit është një familje e rikthyer e cila është trajtuar si menaxhim rasti që prej fillimit të projektit RE-IN-VEST në këtë bashki. Pas rikthimit nga Gjermania familja e tij është përballur me shumë vështirësie jetese. Ermali dhe gruaja e tij kanë kërkuar vazhdimisht punë por nuk kanë gjetur. Projekti në sajë të fuqizmit ekonomik të familjeve të rikthyerva me anë të ideve start up në zonat ku jetojnë ka shpallur Ermalin si një ndër 10 fituesit e ideve start-up në këtë bashki. Së shpejti ai pritet të hapë dyqanin e tij ku do të shesë rroba të reja për fëmijë dhe të rritur, një tregti e cila në ndryshim nga vite më parë ku ai e kishte provuar të shiste në rrugë, tani do të shesë në kushtet e një biznesi normal

“Do të shes rroba të reja për fëmijë dhe të rritur. Përpara se të ikja në Gjermani shisja në rrugë. Sot po me jepet një mundësi e mirë për ta nisur dhe njëherë siç duhet. Falë jush do të blej rrobat, do të kem një vend ku të qëndroj, dhe do kem një biznes me të gjitha letrat dhe kushtet që duhen. Faleminderit për mbështetjen tuaj. Jemi familje që kërkojmë të punojmë se kemi nevojë, por jemi paragjykuar gjithmonë,’- thotë Ermali, babai e katër fëmijëve.

Projekti RE-IN-VEST po ofron mbështetje për familjet e rikthyera nga emigracioni në 13 bashki të Shqipërisë. Së fundmi një pjesë e mirë prej tyre kanë arritur të fitojnë të drejtën për të nisur një ide biznesi start-up në vendin ku jetojnë, kjo një mundësi e mirë vetëpunësimi për ta dhe një ndihmë e madhe për mirëqënien e familjeve të tyre.

World Vision përmes projektit RE-IN-VEST të financuar nga Qeveria Gjermane dhe implementuar nga GIZ Albania përmes programit “Migracion për Zhvillim”, i vjen në ndihmë familjeve të rikthyera nga emigracioni në 13 bashki të vendit. Ky projekt po zhvillohet në partneritet me SHKEJ dhe Diakonia Agapes me qëllim riintegrimin socio-ekonomik të familjeve të rikthyera nga emigracioni.

Tungjatjeta.al

 
Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

179

komunitete

8

zona të Shqipërisë
përmes programeve

19

Bashki
përmes programeve dhe projekteve

me mbi 60,000

fëmijë

Ne punojmë në

2

Komuna

22

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni