Të ndryshosh të ardhmen

You are here

  • 20-08-18 |

Të ndryshosh të ardhmen

E ardhmja është sfiduese dhe duhet guxim për të shkelur shtigje të cilat ndoshta nuk i kishe menduar më parë. Por krahas guximit Mirjan, 20 vjecari nga fshati Staravec nga Peshkopia, i cili ka mbaruar shkollën profesionale Industriale në Shkodër, takoi mundësinë e duhur...

Takimet që ndryshuan të ardhmen

Në Janar të vitit 2018 ai u bashkua me aktivitetet e grupit SKYE Club të World Vision në Peshkopi, duke marrë pjesë në takimet që grupi organizonte. Në këto takime grupi ai mësoi sesi mund të zhvillohet një plan biznesi, si të bënte një analizë tregu dhe gjithashtu të njihte dhe mundësitë që kishin të rinjtë për punësim, të shikonte Alternativat që ofronte tregu i punës për të dhe mundësinë se si ai mund të shfrytëzonte potencialin e tij për të ndërtuar një të ardhme.

Një ide dhe shumë pikëpyetje

Para se të bëhej pjesë e grupit Mirjani ishte shumë pesimist dhe kishte menduar shumë seriozisht që të largohej nga Peshkopia drejt Tiranës, sepse mendonte se në kryetytet do të kishte më shumë mundësi për punësim. Ishte pjesërmarrja në këto takime që e nxitën Mirjanin, të mendonte dhe të kërkonte për mundësitë që ai kishte për të ndërmarrë një nismë. Ideja e tij ishte hapja e një servisi për rregullimin e elektroshtëpiakeve në qytetin e Peshkopisë. Për rreth një muaj ai mendoi për vendin se ku do ta hapte dyqanin, ku do të fokusohej në punën e tij dhe cila ishtë mënyra për të bërë reklamimin e dyqanit. Frika sesi puna do të ecte në vazhdim ishte e pranishme. Por dëshira dhe pasioni i tij për të ushtruar profesionin, njohuritë e marra në trajnim, e shtynin ta ndërrmerte këtë hap. Ai e diskutoi këtë ide me familjaret e tij, të cilët ishin të gatshëm ta mbështesin nismën, të cilën tashmë ai ia kishte vendosur si detyrë vetes.

(Mirjani duke punuar në dyqanin e tij në Peshkopi)

I zoti i vetes

I mbështetur dhe nga familja, Mirjani sot ka hapur një dyqan të vogël në Peshkopi ku punon si teknik për rregullimin e elektroshtëpiakeve. “Ndihem shumë i lumtur që sot kam një vend pune që e menaxhoj vetë dhe që po vë në zbatim njohuritë që kam marrë në shkollë. Sot është shumë e rëndësishme që njerëzit të kenë një zanat, por dhe të dinë se si mund të venë në punë potencialin e tyre. Unë pata fatin të mësoj për mundësitë që të rinjve iu ofrohen në zonë”-shprehet Mirjami.

Fillimisht ai po punon shumë që komuniteti ta njohin punën e tij dhe shpreson që në vazhdim të ketë sa më shumë sukses.

 

Tungjatjeta.al

 
Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

179

komunitete

8

zona të Shqipërisë
përmes programeve

19

Bashki
përmes programeve dhe projekteve

me mbi 60,000

fëmijë

Ne punojmë në

2

Komuna

22

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni