Rrugëtimi im...

You are here

  • 05-03-19 |

Rrugëtimi im...

 “Përpara se të bëhesha pjesë e grupeve SKYE nuk kisha guxim që të shprehja një mendim kritik, veçanërisht përpara të tjerëve. Nuk kisha besim tek aftësitë e mia, por gjithashtu kisha dhe shumë steriotipe në kokë. Sot kam ndryshuar shumë, tashmë unë mund të argumentoj idetë e mia përpara të tjerëve.” – tregon Errisi, 17 vjeç nga Gjakova, i cili sapo ka përfunduar të gjithë kurrikulën e grupeve SKYE.

Si pjesë e 200 të rinjve që i janë bashkuar 10 grupeve SKYE në komuna të ndryshme të Kosovës, falë projektit të “Rritja e Integrimit Socio-Ekonomik e të Rinjve të Kosovës-SKYE” i implementuar nga World Vision dhe i financuar nga GIZ, Errisi ka arritur të përfundojë 4 shtyllat e këtij modeli.

Secili modul i shtjelluar padyshim ka pasur ndikim në personalitetin tim duke filluar nga qytetaria aktive, shtylla e parë e kurrikulës, e cila bëri që unë të zotëroj aftësi në të menduarit kritik, menaxhimin e fushave avokuese si dhe format e luftimit të sterotipeve. Nga kjo shtyllë, ne kemi dalë me dy ide shumë interesante, të cilat do shndërrohen në nisma komunitare. Falë shtyllës së dytë, asaj të leadership-it ndjej se kam fituar aftësi dhe njohuri në stilet dhe format e të qenit lider, apo menaxher i suksesshëm. Sipërmarrja sociale bëri që qasja ime ndaj planifikimeve dhe studimeve të tregut të ndryshojë plotësisht. Falë shtyllës punësmërisë unë kam një pasqyrë shumë të mirë të interesave, cilësive dhe pikave të mia të forta”.- vijon ai.

Jam i befasuar që brenda një kohe të shkurtër qasja ime në shoqëri ka ndryshuar kaq shumë. Tani e ndjej veten të pasuruar shpirtërisht dhe besoj se zhvillimi i personalitetit tim do të ketë ndikim jo vetëm tek unë, por edhe në komunitetin tim”- shprehet 17 vjeccari që aktualisht ndjek studimet në shkollën e mesme të mjekesisë “Hysni Zajmi”, në Gjakovë.

 “Mendoj që cilësitë e fituara do t’i shfrytëzoj në çdo hapësirë për të kryer punë vullnetare, asnjëherë nuk hezitoj të bashkangjitem. E di që secila punë vullnetare është një përvojë e veçantë që vështirë se mund të harrohet, apo përsëritet”- shprehet sot Errisi.  

Errisi është pjesë 100 të rinjve që janë antarë të 5 klubeve SKYE që sapo kanë përfunduar kurrikulën e plotë me 4 shtylla. Këta të rinj i bashkohen 5 grupeve të tjera që kanë nisur nismat komunitare, që do të pasohen me pas me sipërmarrjet sociale.

200 anëtarët e klubeve SKYE, në projektet komunitare kanë identifikuar nevojat reale të komunitetit ku ata jetojnë dhe me idetë e tyre ata po përpiqen që të kontribuojnë në fushat ku nevojat e komunitetit të tyre janë më të mëdha.

Promovimi i jetës së shëndetshme, gjelbërimi i hapësirave të qytetit, riparimi i hapësirave të dëmtuara, puna me fëmijë dhe grupe të margjinalizuara të shoqërisë, fushatat ndërgjegjësuese kundër bullizmit dhe paragjykimeve, promovimi i barazise gjinore, janë vetëm disa nga temat e dhjetë projekteve komunitare te cilat do të realizohen nga të rinjtë e projektit “Rritja e Integrimit Socio-Ekonomik e të Rinjve të Kosovës-SKYE” .

Tungjatjeta.al

 
Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

179

komunitete

8

zona të Shqipërisë
përmes programeve

19

Bashki
përmes programeve dhe projekteve

me mbi 60,000

fëmijë

Ne punojmë në

2

Komuna

22

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni