Idetë kreative, krijojnë hapësira kreative

You are here

  • 08-04-19 |

Idetë kreative, krijojnë hapësira kreative

Hapësira kreative për të moshuarit, të rinjtë dhe për fëmijët, por edhe ndërgjegjësim për jetë të shëndetshme etj, këto kanë qenë disa nga idetë që të rinjtë e Klubeve SKYE në Kosovë, i kanë shndërruar në nisma në shërbim të komunitetit.

Mbi 200 të rinj të grupeve SKYE në Kosovë pjesë e projektit “Rritja e Integrimit Socio-Ekonomik e të Rinjve të Kosovës-SKYE” që implementohet nga organizata World Vision në Kosovë, me mbështetjen e  GIZ në Kosovë, kanë vijuar të ndërmarrin projekte në shërbim të komuniteteve ku ata jetojnë.    

“Vendi i kreativitetit” ishte ideja e zbatuar nga klubi “SKYE VICIANA II” në Vushtrri, ku të rinjtë vendosën që hapësirën e Qendrës Rinore, ku ata zakonisht qëndrojnë dhe zhvillojnë aktivitete të ndryshme sportive dhe rekreative, ta bëjnë një vend edhe më të përshtatshëm. Projekti është mbështetur nga Drejtoria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit në Vushtrri.

“Green Bikes”, është nisma që ka si qëllim ngritjen e vetëdijësimit të qytetarëve  mbi përdorimin sa më të shumë të biçikletave, duke promovuar jetën ekologjike dhe mbrojtjen e ambientit.

Të rinjtë, pjesë e grupit “MagiClub” në Graçanicë, ndërtuan vendparkingje për biçikleta, në qendër të Graçanicës.

 Gjithashtu ky grup zhvilloi dhe një projket të dytë komunitar, titullar “Martial Arts – Generate Cooperation”. Qëllimi i projektit ishte mbajtja e ligjëratave tek të rinjtë lidhur me vetëmbrojtjen në katër shkolla në fshatra të ndryshme të Graçanicës.

 “Për gjyshërit dhe fëmijët tanë” ishte projekti i zbatuar nga të rinjë e “Change with  us”  në Ferizaj, duke promovuar kështu dashurinë dhe kujdesin ndaj gjyshërve dhe fëmijëve.

Fillimisht të rinjtë dërguan në shoqatën e pensionistëve dhe invalidëve të punës në Ferizaj, tavolina në sipërfaqen e të cilave u vendosën fushat e shahut dhe karrige të reja.

Ne pjesën e dytë të projektit të rinjtë u kujdesën që më të vegjëlit, fëmijët e shkollës fillore “Arsim Rexhepi”, të kishin hapesira të reja kreative.

Tungjatjeta.al

 
Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

179

komunitete

8

zona të Shqipërisë
përmes programeve

19

Bashki
përmes programeve dhe projekteve

me mbi 60,000

fëmijë

Ne punojmë në

2

Komuna

22

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni