"Drejt idesë sime të biznesit"

You are here

  • 18-02-19 |

"Drejt idesë sime të biznesit"

8 muaj më parë, 18-vjeçari Flamur Fazliu nga komuna Ferizaj në Kosovë, ishte një i ri pa njohuri për tregun e punës dhe pa një ide të qartë për ardhmen e tij. Sot, ai jo vetëm që është mëse i qartë për të ardhmen e tij, por është dhe i motivuar që idetë e tij, t’i shndërrojë në ide biznesi, në një sipërmarrje sociale, që jo vetëm do t’i japë atij mundësinë të sigurojë të ardhura për veten, por dhe që do të jetë një kontribut në komunitetin ku jeton.

“Nga një natyrë e mbyllur në raport me të tjerët dhe me shumë pak njohuri përsa i përket tregut të punës, sot ndihem i motivuar dhe i aftë për të krijuar dhe shprehur një ide biznesi”- tregon i riu aq sot ndjek studimet në vitin e parë në Fakultetin e Shkencave

Pjesë e grupeve  “Change with SKYE” një projeket i implementuar nga World Vision ne Kosovë dhe financuar nga Shoqëria Gjermane për Bashkëpunim Ndërkombëtar (GIZ në Kosovë), me interes të veçantë për Flamurin ka qenë trajtimet me tematikë Sipërmarrja sociale. Aty ai patin rastin që të mësojë se cfarë është një plan biznesi dhe si të fillojnë procesin e të shkruarit të tij, duke filluar së pari me identifikimin e qartë të produkt/shërbimit që biznesi i tyre do të shesë, pastaj të njihen me parimet e një ideje të fortë biznesi dhe idenë e biznesit social dhe kjo t`i ndihmojë të krijojnë një ide të realizueshme të biznesit social.

Për ta bërë sa më praktike dhe për të frymëzuar të rinjtë gjatë trajnimeve organizatorët kishin ftuar dy folëse motivuese për këtë tematikë, të cilat kanë ndarë bashkë me të rinjtë eksperiencën e tyre të sukseshme të biznesit.

(Sipëmarrësja e re Jehona Shala duke folur për të rinjtë e grupeve SKYE në Vushtrri)  

Jehona Shala- sipërmarrëse e re dhe pronare e një biznesi, rrëfeu se ka filluar nga një ide e thjeshtë, duke e zhvilluar në një biznes që prodhon “petë për pite” dhe tani numëron rreth katër punëtorë. E kishte filluar si një ëndërr, por me një investim nga GIZ-i gjerman ëndrra e saj tani është bërë realitet.

(Trajneria Shenaj Shala duke folur me të rinjtë e grupe SKYE në Gjakovë) 

Shenaj Shala - trajnere e mirënjohur për motivim dhe nxitje të të rinjve gjatë takimeve me ta orjentoi të rinjtë si të jenë qytetarë aktivë, lider të mirë dhe pajisen me aftësi i përgatitë për tregun e punës, si edhe me theks të veçantë theksoi të inkurajohen për sipërmarrje socio-ekonomike.

Kur dëgjova fjalimin e folëses Shenaj e kuptova që unë kam një mision të rëndësishëm në SKYE, unë vlej dhe idetë e mia çmohen. Unë me të vërtetë mund ta bëj ndryshimin. Me anë të idesë sime synoj që jo vetëm të gjeneroj të ardhur për veten time, por edhe duke kontribuar në komunitetin ku jetoj.”.- shprehet Flamuri.

Anëtarët e klubeve SKYE të njohur me konceptin e Sipërmarrjes Sociale janë nxitur që të përzgjedhin idetë e tyre. Tri nga idetë më të mira do të përkarahen finaciarisht nga World Vision (financuar nga GIZ në Kosovë).

Tungjatjeta.al

 
Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

179

komunitete

8

zona të Shqipërisë
përmes programeve

19

Bashki
përmes programeve dhe projekteve

me mbi 60,000

fëmijë

Ne punojmë në

2

Komuna

22

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni