Për komunitetin tim

You are here

  • 29-06-20 |

Për komunitetin tim

54% e fëmijëve dhe të rinjve deklarojnë që demokracia dhe të drejtat e njeriut janë kushtet kryesore për t’u bërë anëtar i Bashkimit Evropian.

Kjo është një ndër gjetjet kryesore nga intervistimi i 1335 të rinjve, të moshave 12 deri 19 vjeç, nga 11 rajone te Shqiperisë.

Është themelore! Duhet më çdo kusht që të respektohen të drejtat e njeriut dhe demokracia, institucionet duhet të garantojnë ushtrimin e ligjit që siguron demokraci dhe të drejta.” - Ensuida, 18 vjeç nga Kamza.

Rreth 900 të rinj që janë trajnuar mbi vlerat që promovon Bashkimi Evropian, në kuadër të projektit “Të rinjtë për një Shqipëri Evropiane" (Building the European Future at home – Youth engagement in the process) po ndërmarrin aktualisht rreth 50 nisma në komunitetet e tyre që kanë në thelb promovimin e vlerave si solidariteti, barazia, mbrojtja e mjedisit, diversiteti, siguria ushqimore, qytetaria aktive, demokracia në institucione, antidiskriminimi, gjithëpërfshirja, liria e lëvizjes dhe të drejtat e njeriut.

Maria dhe Sara, dy vajza 18 vjeçare nga Korça që u përfshinë në zbatimin e aktiviteteve të projektit shprehen:

 “Demokracia, ka treguar që është forma më e mire e qeverisjes, por parimet e saj nuk duhet të qëndrojnë vetëm në letër dhe të keqinterpretohen. Ne si shtet, duhet të zbatojmë të gjitha kushtet që të zbatohen parimet e demokracisë dhe të bëhemi pjesë e BE-së.” - thotë Sara.   

Ndërkohë Maria thekson se disa nga problemet kryesore që ajo dhe bashkëmoshatarët e saj përballen çdo ditë në komunitetin ku jetojnë është bullizmi dhe diskriminimi për shkak të situatës socio-ekonomike, pamjes dhe aftësive.

Projekti “Të rinjtë për një Shqipëri Evropiane" (Building the European Future at home – Youth engagement in the process) bashkëfinacohet nga Bashkimi Evropian në Shqipëri nëpërmjet programit IPA II, i cili menaxhohet nga Ministria e Financave dhe Ekonomisë - Drejtoria e Përgjithshme e Financimeve dhe Kontraktimeve (CFCU Albania) dhe zbatohet nga World Vision Albania në partneritet me organizatat Changing the Future (CtF) dhe Albanian Center for Competitiveness and International Trade (ACIT).

#integrationstartswithyouth #Youth4EU

#youthinaction #youthempowerment #impactclubs

#riniaktive #activecitizenship #europeanvalues

 

Tungjatjeta.al

 
Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

179

komunitete

8

zona të Shqipërisë
përmes programeve

19

Bashki
përmes programeve dhe projekteve

me mbi 60,000

fëmijë

Ne punojmë në

2

Komuna

22

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni