Kufijtë nuk ndihen nëse ka dashuri!

You are here

  • 06-11-18 |

Kufijtë nuk ndihen nëse ka dashuri!

Bora është nga Elbasani dhe është vajza e tretë në një familje me 5 vajza. Ëndrra e babait të saj ka qenë që vajzat e tij të shkollohen dhe t’ia dalin në jetë… Dhe pse në familje punon vetëm kryefamiljari, ai ka këmbëngulur gjithmonë që pesë vajzat të shkollohen.

Përfundimi i shkollës së lartë për Borën ishte jo vetëm ëndrra e të atit, por edhe dikujt tjetër që jeton kilometra larg në një tjetër kontinent, por që kaq qenë aq pranë saj gjatë rritjes….  Edhe Bob, miku i letrave, kishte të njëjtën ëndërr, që Bora të përfundonte shkollën e lartë për ekonomik.

Falë ndihmës tij që u angazhua për studimin e saj, sot 23-vjeçarja ka mbaruar fakultetin e Ekonomisë, 3 vite studime bachelor dhe 2 vite master.  

Bora, tashmë është 23 vjeç punon si ekonomiste… Sapo është martuar dhe sytë e saj dhe të bashkëshorit janë të drejtuara nga e ardhmja…

Në letrën e saj prekëse drejtuar njeriut që e ka mbështetur gjithmonë gjatë rritjes dhe që i mundësoi shkollimin, ajo i tregon atij për jetën e saj sot…

"Më mësove së shkolla është një nga gjërat më të rëndësishme në jetë, arsimi dhe njohuritë na bëjnë që të njohim botën, të vërtetat dhe veten....

Më mësove që ekzistojnë njerëz si ty, me shpirt human, që kanë të ngulitur në mendjen dhe në shpirtin e tyre, se të ndihmosh dhe t’i gjendesh pranë njerëzve që kanë nevojë për mbështetjen tënde është gjëja më sublime në botë.

Tashmë jam rritur, ka kaluar kohë dhe mendoj se kam vendosur në linjë të drejtë shumë gjëra. Për këtë jam shumë e kënaqur me veten time. Për çdo gjë kam bashkëshortit tim, Eraldin, mbështetjen dhe përkrahje. Edhe Eraldi, ardhuron natyrën, pemët, zogjtë dhe ka mbaruar fakultetin e Ekonomisë njësoj si unë. U bënë pak kohë që punoj si ekonomiste dhe jam në të njëjtin vend pune me Eraldin. Kemi më shumë se një muaj që kemi martuar dhe sytë tanë janë të drejtuar drejt së ardhmes tonë të përbashkët. Urojmë që një ditë dhe ne të ndihmojmë njerëz në nevojë, të jemi mbështetja e tyre dhe t’i bëjmë ëndrrat e tyre realitet. Asgjë nuk është e pamundur në këtë botë. Mjafton iniciativa dhe neve nuk na mungon.

Ti je shembulli më i mirë!“- shkruan Bora.

Kufijtë nuk ndihen nëse ka dashuri!

 

 

Tungjatjeta.al

 
Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

179

komunitete

8

zona të Shqipërisë
përmes programeve

19

Bashki
përmes programeve dhe projekteve

me mbi 60,000

fëmijë

Ne punojmë në

2

Komuna

22

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni