World Vision në ndihmë të fermerëve për vaditjen e tokave prodhuese

You are here

  • 16-09-20 |

World Vision në ndihmë të fermerëve për vaditjen e tokave prodhuese

Më parë vadisnim vetëm kur komshinjtë mbaronin me tokat e tyre dhe na e jepnin pompën borxh ne të tjerëve që nuk kishim. Nga ana tjetër nuk mundeshim as të merrnim dikë të na i vadiste se çmimi është shumë i kripur për ne. Tani që kemi pompën tonë, do ia bëjmë tamam yzmetin tokës e të mbjellave dhe prodhimeve tona,”- thotë Ornela, nëna e tre fëmijëve.

9 familje fermere janë ndihmuar me pompa vaditëse dhe pajisje të tjera që i lehtësojnë në vaditjen e tokave, ndërkohë edhe 13 familje të tjera në 6 fshatra janë mbështetur me bagëti të imta në kuadër të mbështetjes së World Vision Albania në procesin e #rimëkëmbjes së #familjeve dhe komuniteteve nga pandemia #COVID-19. 

Fermerët  na tregojnë se problemi i vaditjes së vazhdueshme të tokës së tyre ka qënë gjithmonë problem, dhe në kohën e izolimit prej pandemisë #Covid19 ata e kishin të pamundur të shkonin në tokat e tyre, kështu që i vadisinin vetëm kur kishin mundësi. Kjo e shtoi nevojën e pajisjes me pompa vaditëse për familjet që i kishin mbjellë tokat e tyre.

E vë pompën në pus dhe e bën vaditjen si të duash, sa herë të duash, është zgjidhje e madhe për ne. Të mendosh që tokat e mia për t’u vaditur me lekë duan rreth 300 mijë lekë të vjetra, që janë të papërballueshme për xhepin tonë si fermerë dhe fshatarë në këto zona, ku të ardhurat kryesore i nxjerrim nga prodhimet që bëjmë vetë,.”- thotë Sadirja, nëna e tre fëmijëve.

Gjatë periudhës Mars-Shtator, 390 familje në 6 bashki të Shqipërisë janë mbështetur me inpute bujqësore.

 

Tungjatjeta.al

 
Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

179

komunitete

8

zona të Shqipërisë
përmes programeve

19

Bashki
përmes programeve dhe projekteve

me mbi 60,000

fëmijë

Ne punojmë në

2

Komuna

22

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni