Hapësira të reja sportive për fëmijët në këtë vit të ri shkollor

You are here

  • 08-09-20 |

Hapësira të reja sportive për fëmijët në këtë vit të ri shkollor

"Ndihem e qetë dhe e plotësuar që fëmijët e kësaj shkolle, pas shumë e shumë vitesh, do të mësojnë dhe argëtohen në një ambjent të ri sportiv, me kushte të mira dhe të sigurta. Uroj që ky vit akademik të nisë mbarë dhe të shfrytëzohen këto ambjente jo vetëm nga fëmijët, por dhe nga komuniteti i  zones,”- thotë Entela, drejtorja e shkollës ‘Asdreni’ në Korçë.

Në këtë shkollë Bashkia dhe Drejtoria e Shërbimeve për Arsimin kanë nisur fazën e parë të pastrimit dhe rikonstruksionin e miniterrenit sportiv me qëllim krijimin e një ambjenti sportiv  dhe kulturor pa barriera në shkollë, në funksion të gjithëpërfshirjes dhe angazhimit komunitar.

Më përpara nuk kishim një ambjent sportiv në shkollë ku të bënim aktivitete sportive pavarësisht se kjo është një shkollë më numër të lartë nxënësish me dy turne. Gjithmonë ka qënë një shqetësim më vetë mospasja e një ambjenti të përshtatshëm për nxënësit dhe mësuesit. Oborri ka qënë i pashturar mirë dhe tepër i rrezikshëm, madje ka pasur raste edhe dëmtimesh të fëmijëve gjatë mësimit,”- tregon ajo.

Sigurimi i një ambjenti sportiv të përshtatshëm në oborrin e shkollës i cili do të shërbejë për të zhvilluar aktivitete të ndryshme sportive që do të ndihmojë në nxitjen e fëmijëve për të zhvilluar aktivitete shkollore apo jashtë shkollore. Fëmijët shprehen gëzimplotë që në shkollën e tyre do të kenë mundësi të ushtrojnë sportet e preferuara.

.“Më pëlqën të luaj basketboll sepse kam luajtur vazhdimisht në oborrin e shtëpisë dhë kjo më bën mirë për shëndetin” – thotë Martini

Ndërsa Enxhi në klasë të 9-të shpehet e lumtur që volleyboll nuk do të kuaj vetëm me shoqet tek lagja, por edhe me shoqet e shkollës tek ambjenti sportiv në shkollë.

World Vision po mbështet 24 mini-grante në 24 shkolla në 9 Bashki apo Zyra Vendore Arsimore të vendit. Nga kjo mbështetje kryesisht në infrastrukturë shkollore, do të  përfitojnë 10.558 fëmijë mes të cilëve janë dhe 160 fëmijë me aftësi të kufizuara dhe  3.325 fëmijë nga familje me vështirësi ekonomike.

Projektet synojnë nxitjen e komunitetit të shkollës për të planifikuar nisma në shkollë, dhe mbështetjen e tyre për të hartuar dhe zbatuar projekte për të përmirësuar aksesueshmërine dhe gjithëpefshirjen në shkolla dhe komunitete duke u ndaluar specifikisht tek ata që kanë nevojë.

 

 

Tungjatjeta.al

 
Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

179

komunitete

8

zona të Shqipërisë
përmes programeve

19

Bashki
përmes programeve dhe projekteve

me mbi 60,000

fëmijë

Ne punojmë në

2

Komuna

22

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni