#StayatHomeFamilyChallenge - Programi për të gjithë familjen

You are here

  • 08-04-20 |

#StayatHomeFamilyChallenge - Programi për të gjithë familjen

Famijla është e shtrenjtë për të secilin prej nesh. Në fund të ditës, secili prej nesh mezi pret të kthehet në familje tek njerëzit e tij/saj të dashur. Pse? Sepse marrëdhëniet me ta na përmbushin dhe jepin motivin të rendim çdo ditë. Familja ka në thelb përkujdesjen, dashurinë, sakrificën, shpresën, besimin dhe mbeshtetjen për njeri-tjetrin.  

Sa herë i kemi thënë vetes dhe të tjerëve me keqardhje, "-Nuk kaloj kohë mjaftueshëm me fëmijët e mi…" "Aaa po rriten dhe unë nuk jam pranë tyre…."-Ah sikur të isha me prezente në familje…." "Sa do doja të rrija më shumë me të dashurit e mi!"

Dhe ja, brenda një pak ditësh, si me një shkop magjik, të gjithë u gjendem brenda kësaj shtëpie që kaq shumë kemi dashur të rrimë gjatë…. Të gjithë bashkë ditë e natë me njeri –tjetrin, nën kërcenimin e një virusi të ëuditshem, por që duke respektuar rregullat me shumë përgjegjshmëri dhe qëndruar bashkë në shtëpi, ne mund t’ia dalim. Një situatë e pazakontë, ndryshe nga përditshmëria që ishim mësuar më parë, që sjell plot mundësira për ne të gjithë.   

A nuk është kjo ajo që kemi dashur, në një farë mënyre?

Si po e përjeton? Si po e kalon kohën me të dashurit e tu? A është kthyer në një sfidë? Ndoshta pak, po. Por mendo qe je në vendin, në çerdhen ku gjithmonë ke dashur të rrish, me njerëzit me të cilët ke dashur më shumë të kalosh kohë! 

Cfarë po bën me këtë mundësi që të është dhënë? Ti mund ta kthesh atë në një udhëtim fantastik, një kohe cilësore, lojë e argëtim, investim të qëllimshëm në jetën e njeri – tjetrit.

Prindër, kjo është mundësia juaj për të vlerësuar më shumë marrëdhëniet njerëzore në familje, për të kaluar më shumë kohë cilësore me fëmijët, bashkëshortin/bashkëshorten, folur më shumë, luajtur më shumë me ta dhe investuar qëllimshëm në një një jetë familjare më të fortë.

Këshilla kryesore e çdo materiali informues mbi marrëdhënien prind- fëmijë është të kaluarit e kohës me njeri - tjetrin. Kjo është plotësisht e vërtetë dhe është një element i rëndësishëm, i cili nuk mund të anashkalohet në asnjë mënyrë. Të gjitha marrëdhëniet ndërtohen mbi kontaktin, i cili karakterizohet nga përkujdesi, mbështetja, besimi, empatia, pranimi, energjia dhe koha.

Gjatë këtyre ditëve të këtij udhëtimi të cuditshëm pa një afat kohor, ne dëshirojmë të ndajmë me ju disa ide, materiale, lojra, informacion dhe inkurajim, që do t’ju ndihmonte të krijoni një rutinë të shëndetshme për të kaluar sa më mirë kohën me fëmijët tuaj në shtëpi.

Permës një seri aktivitetesh argëtuese dhe gjithë-përfshirëse, ftojmë secilin prej jush të angazhohet në këtë udhëtim ku do argëtoheni, kënaqeni, përjetoni ndhe mësoni gjëra të reja me njëri-tjetrin.

Tungjatjeta.al

 
Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

179

komunitete

8

zona të Shqipërisë
përmes programeve

19

Bashki
përmes programeve dhe projekteve

me mbi 60,000

fëmijë

Ne punojmë në

2

Komuna

22

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni