Dashuria për librin/ Të rinjtë e rikthyer nga emigracioni, nisma për pasurimin e bibliotekave të shkollave

You are here

  • 26-08-20 |

Dashuria për librin/ Të rinjtë e rikthyer nga emigracioni, nisma për pasurimin e bibliotekave të shkollave

40 të rinj, pjesë e familjeve të rikthyera nga emigracioni në bashkitë përkatëse, kanë krijuar grupet e të rinjve, 14-16 vjeç, të quajtur IMPACT.

Gjatë tre muajve ata kanë finalizuar me sukses nismat e tyre në ndihmë të komuniteteve ku banojnë. Këtë herë kryefjala ka qenë libri dhe pasurimi i biblotekave të shkollave të tyre me tituj të rinj. 

“Bibloteka e Shkollës”e kanë titulluar projektin të rinjtë e shkollës ‘Migjeni’ në Mamurras të cilët kanë ofruar tituj të rinj librash për biblotekën “e varfëruar “ të shkollës së tyre.

“Menduam të kontribuojmë për bibliotekën e shkollës pasi kjo do ti ndihmoj nxënësit të kalojnë kohën e lirë ndryshe. Nëse i nxisim fëmijët drejt librave, ne i largojmë ata nga varësia e madhe që kanë krijuar ndaj mjeteve teknologjike,”- thotë Egla nga Mamurrasi.

“Ishte një eksperiencë e bukur bashkëpunimi me grupin ‘Impact’. U bashkuam të gjithë për një qëllim dhe mbi të gjitha vënia në jetë e nismës në këtë kohë na bëri të largohemi nga shkëputja dhe izolimi i tejzgjatur nga pandemia. Libri mbetet gjithmonë miku më i mirë dhe është diçka që mbetet për brezat në vijim që do të frekuentojnë shkollën tonë,”-  shprehet Shahe, nga Kamza.

Nga realizimi i projektit të tyre do të përfitojnë 1500 nxënës që frekuentojnë shkollëm ‘Ibrahim Rugova’ në Kamëz.

26 grupe ‘Impact’ me nga 20 të rinj secili janë krijuar në 13 bashki të vendit ku shtrihet projekti RE-IN-VEST.

Pasurimi i biblotekave, laboratorëve të shkollave, sallave apo këndeve sportive janë vetëm disa nga nismat e përzgjedhura prej të rinjve për të dhënë kontributin në komunitetin që i përkasin.

World Vision përmes projektit RE-IN-VEST të financuar nga Qeveria Gjermane dhe implementuar nga GIZ Albania përmes programit “Migracion për Zhvillim”, i vjen në ndihmë familjeve të rikthyera nga emigracioni në 13 bashki të vendit me qëllim riintegrimin e tyre socio-ekonomik në vendin e tyre.  Ky projekt po zhvillohet në partneritet me SHKEJ dhe Diakonia Agapes.

Tungjatjeta.al

 
Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

179

komunitete

8

zona të Shqipërisë
përmes programeve

19

Bashki
përmes programeve dhe projekteve

me mbi 60,000

fëmijë

Ne punojmë në

2

Komuna

22

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni