2000 të rinj në 20 zona të Shqipërisë pjesë e “Të rinjtë për të Drejtat e Njeriut në Shqipëri”.

You are here

  • 01-07-20 |

2000 të rinj në 20 zona të Shqipërisë pjesë e “Të rinjtë për të Drejtat e Njeriut në Shqipëri”.

Punësimi i të rinjve, trajnimi i tyre si vullnetarë për të mbështetur komunitetet gjatë situatave të emergjencës si #tërmetet apo COVID-19, krijimi i aplikacioni online në lidhje me shërbime që prekin të rinjtë¸ ndihmë ligjore nga juristët e rinj për grupet e margjinalizuara, përmirësimi i situatës së të miturve që janë në rrisk për t’u bëre viktima, në konflikt me ligjin apo janë dëshmitarë të veprave penale në familje apo në komunitet, etj janë vetëm disa nga projektet e shpallura fituese të thirrjes së dytë për propozime të projektit “Të rinjtë për të Drejtat e Njeriut në Shqipëri”.

Rreth 2000 të rinj në 20 zona të Shqipërisë për 9 muaj e ardhshëm, do të jenë pjesë e projektit të bashkëfinancuar nga Bashkimi Evropian dhe zbatuar nga World Vision Albania dhe SEEYN. Ditën e sotme janë firmosur marrëveshjet e bashkëpunimit me 9 organizata të shoqërisë civile, fituese të ciklit të dytë të skemës së nën-grantimit, dhe që kanë në fokus fuqizimin e të rinjve.

Ashtu si dhe në ciklin e parë projektet e organizatave të shoqërisë civile, synojnë të fuqizojnë të rinjtë që të adresojnë dhe të jenë promotorë të çështjeve që lidhen me të drejtave të njeriut në #Kukës, #Kurbin, #Korçë, #Elbasan, #Shkodër, #Lushnje, #Durrës, #Librazhd, #Gramsh, #Prrenjas, #Maliq, #Mirditë, #Kamëz dhe në zonat periferike dhe rurale të Lushnjes (fshati #Grabian), të #Pukës (zonat rurale të #Gjegjani, #Gojanit, #Qerretit, #Qelëzit, #Kryeziut dhe #Iballës).

Tungjatjeta.al

 
Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

179

komunitete

8

zona të Shqipërisë
përmes programeve

19

Bashki
përmes programeve dhe projekteve

me mbi 60,000

fëmijë

Ne punojmë në

2

Komuna

22

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni