Vlorë/ Prezantohen idetë e biznesit për projektin RE-IN-VEST

You are here

  • 09-03-20 |

Vlorë/ Prezantohen idetë e biznesit për projektin RE-IN-VEST

Dyqan me bimë medicinale dhe aromatike, ferma për mbarështimin e pulave, blerja e koshereve të bletëve, kthimi i dy shtëpive në hostele për turistë ishin disa prej ideve të biznesit të prezantuara sot në Vlorë, prej të rikthyerit nga emigracioni të identifikuar në këtë qark, që kanë aplikuar për financim në projektin RE-IN-VEST.

31 individë të rikthyer nga emigracionin janë trajnuar me metodën CEFE për ngritjen e kapaciteteve dhe për hapjen e një biznesi. Idetë e tyre u prezantuan sot në takim dhe shumë shpejt do të shpallen fituesit e ideve më të mira start up.

Rreth 40 familje janë identifikuar si të rikthyera nga emigracioni gjatë 2 viteve të fundit. Ndërkohë në kuadër të RE-IN-VEST në Vlorë, 12 prej këtyre familjeve po menaxhohen si raste, duke u mbështetur me paketa ushqimore dhe higjienike, bonus qeraje, shërbime ligjore, referime në institucione, aktivitete mbi prindërimin pozitiv, trajnime me nënat, etj.

Kërkesat kryesore të të rikthyerve në Vlorë lidhen me nevojën për strehim, ushqim, ndihmë shëndetësore, mungesë punësimi, informimi dhe përvojash profesionale. Ditën e sotme, përfaqësues nga Zyra e Punës, Pushteti Vendor, Shërbimi Social Shtetëror, Njësia Vendore e Kujdesit Shëndetësore, Drejtoria Rajonale e Formimit Publik Profesional, Zyra e Migracionit dhe Kufirit dhe OJF-të diskutuan për hartëzimin ekonomik, mundësitë reale në tregun e punës,  angazhimin në Kurset e Formimit Profesional të të rikthyerve, shërbimet sociale për familjet në nevojë dhe shërbimet alternative për fëmijët. 

55 të rinj nga mosha 15-18 vjeç janë pjesë e RE-IN-VEST dhe janë angazhuar në grupet Impact Club, ndërkohë që së shpejti do të hapen edhe klasat pas mësimit për lëndët bazë.

World Vision përmes projektit RE-IN-VEST, të financuar nga Qeveria Gjermane dhe implementuar nga GIZ Albania po i vjen në ndihmë familjeve të rikthyera nga emigracioni në 13 bashki në Shqipëri, të cilat po përballen me probleme të mëdha sociale dhe ekonomike. Ky projekt po zhvillohet në partneritet me SHKEJ dhe Diakonia Agapes.

Tungjatjeta.al

 
Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

179

komunitete

8

zona të Shqipërisë
përmes programeve

19

Bashki
përmes programeve dhe projekteve

me mbi 60,000

fëmijë

Ne punojmë në

2

Komuna

22

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni