Kosova-Media

You are here

Lajme Kosova

DËSHIRON TË BËHESH SUPER-ARSIMTAR/E?

U jep mësim klasave 6 deri 12? Dëshiron të zhvillosh shkathtësi të reja në edukim, duke përdorur metoda më moderne dhe kreative të mësimdhënies? Ke motiv të bësh ndryshime pozitive në shkollën apo komunitetin ku vepron dhe jeton? Dëshiron të marrësh pjesë në Trajnimin e Vullnetarizmit Edukativ?

Më Shumë

Vullnetarizmi Edukativ/TOKA dhe World Vision Kosovo bashkë për fuqizimin e të rinjve në Kosovë

World Vision Kosovo në bashkëpunim me TOKA do të vazhdojnë të implementojnë projektin “Vullnetarizmi Edukativ në Kosovë” të bashkëfinancuar nga Bashkimi Evropian edhe për tri vitet e ardhshme!

Më Shumë

Si ta bësh të këndshme kohën e mësimeve në shtëpi?

Izolimi brenda një hapësire të kufizuar në shtëpi është bërë tashmë realiteti sfidues i shumë familjeve shqiptare.

Më Shumë

Si të flasim me fëmijët për situatat e emergjente që shohin në media

Në situata emergjence, siç është pandemia botëre nga përhapja e koronavirusit te ri COVID-19, në lajme mbizotëron informacioni për këto ngjarje. Pamjet e rënda apo paraqitjet grafike të lajmeve mund të jenë shqetësuese për të rriturit që janë empatik, por ndërkohë për fëmijët e vegjël mund të jenë të frikshme, ose shumë stresuese.

Më Shumë

COVID-19/ World Vision në Kosovo në ndihmë të familjeve më në nevojë

“Ju falenderojmë për përkrahjen tuaj, na jeni gjendur pranë në kohën e duhur. Zoti jua shpërbleftë”- janë fjalët e një banori në Lipjan të Kosovës.

Më Shumë

Nga Shkurta, Lipjan: Ditar në karantinë

Unë jam Shkurta, tash e 20 e ca ditë jam e mbyllur në shtëpi për shkak të situatës të krijuar nga COVID-19. Në fillim kur më thanë se do të duhej të qëndroj në shtëpi dhe të mbaj higjienën çdo gjë dukej e lehtë. Dita e ditës kjo u bë rutinë, një rutinë monotone.

Më Shumë

Ditët e mia në karantinë

Të gjithë largohemi nga shtëpitë tona në pjesën më të madhe të ditës për arsye të ndryshme, dikush në shkollë e dikush në punë.

Gjithmonë kërkojmë arsye që sa më shpejtë të kthehemi në shtëpi tek familja, pasiqë është i vetmi vend që na sjell ngrohtësi dhe qetësi shpirtërore, dashuri dhe paqe pa kërkuar asgjë në këmbim të këtyre gjërave.

Më Shumë

Pages

Tungjatjeta.al

 
Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

179

komunitete

8

zona të Shqipërisë
përmes programeve

19

Bashki
përmes programeve dhe projekteve

me mbi 60,000

fëmijë

Ne punojmë në

2

Komuna

22

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni