Kosova-Media

You are here

Lajme Kosova

Reagim

Gjatë ditëve të fundit, World Vision në Kosovë ka ndjekur me shqetësim raportimin në media për episodin e dhunës dhe abuzimit seksual ndaj një fëmije. Si një organizatë e cila punon prej vitesh për të drejtat dhe mbrojtjen e fëmijëve në Kosovë, ne dënojmë me forcë akte të tilla dhune të cilat cënojnë thelbësisht mirëqenien e fëmijës.

Më Shumë

ËSHTË HAPUR THIRRJA PËR QENDRAT RINORE!

Apliko për t`u bërë Super-Mentor/e!

Për t`iu bashkuar rrjetit të Super-Mentorëve, është  e nevojshme të:

-Jeni mbi 18 vjeç;

-Jeni pjesë e Qendrave Rinore ose ndonjë Organizate Lokale;

-Jeni në gadishmëri që ta ndiqni trajnimin 6 ditorë të Vullnetarizmit Edukativ nga TOKA dhe World Vision Kosovo (periudha: 21-26 gusht);

Më Shumë

THIRRJA PËR T’U BËRË SUPER-ARSIMTAR/E ËSHTË E HAPUR!

Për t`iu bashkuar rrjetit të Super-Arsimtarëve, është e nevojshme të:

- Jeni mësimdhënës/e i/e klasave 6 deri 12;

- Jeni në gadishmëri që ta ndiqni trajnimin 6 ditor të Vullnetarizmit Edukativ nga TOKA dhe World Vision Kosovo (periudha: 21-26 gusht);

Më Shumë

Rrugëtimi i Eljesës përmes Vullnetarizmit

E frymëzuar nga shoqet e klasës, të cilat ishin pjesë e grupit që në fillimet e tij, vajza 13 vjeçare nga Lipjani tregon për takimet e Super-Vullnetarëve “Fuqia ekziston te ne”.

Eljesa i është bashkuar grupit gjashtë muaj më parë e ndërsa na tregon për aftësitë dhe njohuritë e reja që mësojnë na pohon se janë krejt të ndryshme nga njohuritë që marrin gjatë procesit mësimor.

Më Shumë

Rrugëtimi i Dionit në klubin IMPACT

Dioni është pjesë e klubit të të rinjve IMPACT në Lipjan. Grupi përbëhet nga 23 anëtarë, ku secili e pasuron grupin me tipare dhe karakteristika të veçanta e të ndryshme por me një qëllim të përbashkët: Përmirësimi i komunitetit ku banojnë.

Më Shumë

Ndryshimi përmes Vullnetarizmit Edukativ

Mund të them me plot përgjegjësi se tani jam një person më empatik dhe gjithashtu njohuritë e mia mbi rëndësinë e Vullnetarizmit janë zgjeruar,”- shprehet Alma, gjashtëmbëdhjetë vjeç, e cila prej dy muajsh është pjesë e klubeve të Super-Vullnetarëve.

Më Shumë

Për shkollën tonë...

Një oborr i gjelbëruar me pemë dhe lule, i sistemuar dhe me stola për të kaluar kohë cilësore së bashku, në mjedisin rreth shkollës. Kjo ishte nisma që mori jetë në muajin gusht nga të rinjtë e grupit IMPACT në Medvec, Lipjan.

Më Shumë

Në bibliotekën e shkollës sime...

120 libra të rinj, janë shtuar në fondin e bibliotekës së  shkollës SH.F.M.U ‘’SKËNDERBEU’’ në fshatin Kraishtë të Komunës së Lipjanit.

Më Shumë

Trajnimi i Vullnetarizmit Edukativ

Mbi 70 lidera të rinj nga dhjetë qytete të ndryshme të Kosovës moren pjesë në trajnimin e Vullnetarizmit Edukativ që u mbajt online në datat 21 - 26 Gusht.

Më Shumë

Hyn në fuqi Ligji për Mbrojtjen e Fëmijës!

Hyn në fuqi Ligji për Mbrojtjen e Fëmijës!

Kosova hapa para për mbrojtjen e fëmijëve! Sot i gëzohemi shumë kësaj dite dhe si World Vision në Kosovë,  jemi të përkushtuar që në partneritet me të gjithë aktorët përgjegjës t`i kontribuojmë në zbatimin sa më të mirë të këtij ligji, duke synuar në përmirësim të mirëqenies së cdo fëmije dhe cdo familje në Kosovë.

Më Shumë

Pages

Tungjatjeta.al

 
Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

179

komunitete

8

zona të Shqipërisë
përmes programeve

19

Bashki
përmes programeve dhe projekteve

me mbi 60,000

fëmijë

Ne punojmë në

2

Komuna

22

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni