Fushata “Duhet një botë e tërë për t’i dhënë fund dhunës ndaj fëmijëve”

- ITAW 1 Në mars të vitit 2017, World Vision International nisi një fushatë globale pesëvjeçare e cila synon të kontribuojë në dhënien fund të dhunës ndaj fëmijëve. Fushata “Duhet një botë e tërë për t’i dhënë fund dhunës ndaj fëmijëve” i përgjigjet një çështjeje e cila prek mbi një miliard fëmijë çdo vit në çdo vend të botës, përfshirë edhe Shqipërinë. Fushata adreson specifikisht dhunën fizike dhe psikologjike që ushtrohet ndaj fëmijëve.

Ëndrrat që falin qetësi

Në moshën 2 vjeçare, kur çdo fëmijë fillon të thotë fjalët e tij të para, për Alesion, sot 16 vjeç, nuk ndodhi. Prindërit e vunë re dhe të shqetësuar për faktin që djali i tyre nuk fliste, vendosën të konsultoheshin me mjekun specialist. Alesio u diagnostikua me çrregullime të spektrit autik.

Më Shumë

Receta e lumturisë: dashuri dhe përkushtim

Dashuria dhe përkushtimi janë shumë të rëndësishme për Gledisën. Në moshën 3 vjeçare, u diagnostikua me autizëm dhe sindromën Down. Me përkushtimin e të ëmës, por edhe të mësueses kujdestare, 16 vjeçarja sapo mbaroi shkollën 9 vjeçare dhe tani është gati të marrë drejtimin e jetës së saj.

Më Shumë

Njoftim për shtyp - Lançohet projekti 'Në Labirint'

Dhuna ndaj fëmijëve rrezikon të tashmen dhe të ardhmen e tyre

 

Më Shumë

Një motër dhe një vëlla

‘’Dua të flas për Durimin dhe Dritën. Ata janë për ne dhe gjithë shkollën, burim frymëzimi’’. – shprehet Arjana, mësuesja ndihmëse e shkollës “Ibrahim Basha”, në Bathore.

Më Shumë

Grupet rinore IMPACT Club, pjesë e Strategjisë Kombëtare të Rinisë 2022- 2029

122 të rinj përfaqësues të grupeve rinore IMPACT Club u bënë pjesë e takimeve konsultuese me Zv, Ministren për Rininë pranë Ministrisë së Arsimit, Sportit dhe Rinisë, Znj. Bora Muzhaqi, ku diksutuan problematikat e tyre dhe mënyra se si mund të zgjidhen duke u bërë pjesë e Strategjisë Kombëtare të Rinisë 2022- 2029 që do të fillojë të përgatitet së shpejti. 

Më Shumë

Historia e një të reje vullnetareje

Emrin ma kanë vënë Marjena. Në ditën ndërkombëtare humanitare dua t’ju njoh pak me angazhimin tim si vullnetare në një organizatë ndërkombëtare humanitare si World Vision.

Më Shumë

Buzëqeshja e Samuelit

Ju njohim me Samuelin, 8-vjeçarin nga Tirana, që me buzëqeshjen e tij të fal shumë dashuri. Që kur lindi, prindërit e Samuelit thonë se vunë re diçka ndryshe në portretin e të voglit. Edhe pse kishin dyshime se diçka nuk shkonte, thonë se e kishin të vështirë të pranonin një fakt të tillë, ndaj vetëm kur djali mbushi 5 vjeç vendosën të konsultohen me një mjek të specializuar.

Më Shumë

Deklaratë për shtyp

66% e prindërve apo kujdestarëve ligjorë e konsiderojnë dhunën si mjet disiplinimi[1]

 

Më Shumë

Reagim

Çdo fëmijë duhet ta jetojë jetën në plotësinë e vet, të jetë i mbrojtur nga çdo lloj forme dhune dhe abuzimi. 

Shpërndarja në rrjetet sociale e rasteve të dhunës dhe abuzimit seksual përbën cënim të të drejtave të fëmijëve dhe ka nevojë për ndërhyrje të menjëhershme nga institucionet, por edhe nga shoqëria për mospërsëritjen e situatave të ngjashme.

Më Shumë

Pages

Tungjatjeta.al

 
Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

179

komunitete

8

zona të Shqipërisë
përmes programeve

19

Bashki
përmes programeve dhe projekteve

me mbi 60,000

fëmijë

Ne punojmë në

2

Komuna

22

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni