Grupet rinore IMPACT Club, pjesë e Strategjisë Kombëtare të Rinisë 2022- 2029

You are here

  • 27-08-21 |

Grupet rinore IMPACT Club, pjesë e Strategjisë Kombëtare të Rinisë 2022- 2029

122 të rinj përfaqësues të grupeve rinore IMPACT Club u bënë pjesë e takimeve konsultuese me Zv, Ministren për Rininë pranë Ministrisë së Arsimit, Sportit dhe Rinisë, Znj. Bora Muzhaqi, ku diksutuan problematikat e tyre dhe mënyra se si mund të zgjidhen duke u bërë pjesë e Strategjisë Kombëtare të Rinisë 2022- 2029 që do të fillojë të përgatitet së shpejti. 

“Më ka lënë shumë mbresa puna dhe energjia juaj. Duke i folur hapur me Borën problemet që ju shqetësojnë, por dhe me ne si World Vision na dëshmuat edhe njëherë se ju jeni një hallkë kyçe që duhet të përfshihet në proceset vendimmarrëse që ndikojnë të tashmen dhe të ardhmen tuaj. Ne si organizatë marrim çdo vit kohë për t’u konsultuar me ju si përfaqësues të brezit të ri, në mënyrë që të kuptojmë se çfarë ju motivon, për çfarë keni nevojë më së shumti, por edhe se si mund ta përshtasim programin tonë të Rinisë që t’i përgjigjet sa më shumë nevojave tuaja. Ne do të vijojmë të mbështesim punën dhe idetë tuaja që ju të keni sa më shumë aftësi dhe mundësi për të kontribuar në familje, komunitet dhe zhvillimin e vendit tonë, ’’ – u shpreh  Ariola Kallçiu, Drejtoreshë e Programit dhe Ndërtimit të Partneriteteve.

Problematikat shqetësuese që të rinjtë ndanë për komunitetet e tyre ishin si; mungesa e hapësirave argëtuese dhe qendrave multifuksionale për rininë ku mund të zhvillojnë talentet dhe aftësite e tyre, përmirësimi i infrastrukturës shkollore, ndërtimi dhe shfrytezimi i palestrave, oborreve shkollore për aktivitete të ndryshme pas shkolle, mos kryerja në mënyrë të rregullt e lëndës së orientimit për karrierën dhe mangësitë në informacion që kanë në lidhje me cilat janë aftësitë dhe profesionet e të ardhmes. Mes këtyre dhe një sërë problematikash të tjera sociale, të rinjtë diskutuan dhe sollën përspektivat dhe ëndrrat e tyre për të ardhmen duke theksuar se cilat janë sfidat dhe problematikat që duhen zgjidhur në mënyrë që ata ta shohin të ardhmen në vendin e tyre. 

“Sot shumë të rinj kërkojnë të largohen nga vendi për shumë arsye por unë mendoj se ja vlen të qëndrosh në vendin tënd dhe të kontribosh për zhvillimin e tij. Unë nuk do të zgjidhja të largohesha ”. – shprehet Ester, pjesë e klubit IMPACT. 

Takimet me të rinjtë u organizuan nga World Vision Albania në bashkëpunim me Minstrinë e Arsimit, Sportit dhe Rinisë në kuadër të konsultimeve paraprake për fillimin e proçesit të hartimit të Strategjisë Kombëtare te Rinisë 2022-2029. Këta të rinj dhe të tjerë në muajt në vijim do të vijojnë të përfshihen në proçesin e konsultimit dhe finalizimit të strategjisë së parë kombëtare për Rininë në Shqipëri si pjesë e proçesit që do të drejtohet nga Ministria e Arsimit, Sportit dhe Rinisë.

Tungjatjeta.al

 
Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

179

komunitete

8

zona të Shqipërisë
përmes programeve

19

Bashki
përmes programeve dhe projekteve

me mbi 60,000

fëmijë

Ne punojmë në

2

Komuna

22

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni