Marseli nga Dibra/Të ndryshosh…

You are here

  • 09-03-20 |

Marseli nga Dibra/Të ndryshosh…

Historia që dua të ndaj me ju është e thjeshtë dhe plotësisht e prekshme nga të gjithë. Unë jam një djalë, i cili nuk parapëlqen të jetë në qendër të vëmendjes, kështu ndodh që shpesh merrem si objekt talljeje dhe, kjo nuk ndodh vetëm në diskutimet fizike (ballë për ballë) që kemi, por edhe në ato dixhitale. Si shumica e adoleshentëve edhe unë përdor rrjete sociale, që janë kthyer si një vend mistik ku gjithçka dihet që është e fryrë dhe që duam ta fryjmë.

Kohët e fundit kam rënë pre e disa personave që më kanë futur në një “grup”,  cili do të më “ndihmonte” të shprehja më mirë problemet që kisha dhe të ballafaqohesha me to në mënyrë të drejtpërdrejtë falë ndihmës edhe të personave që ndodheshin dhe ishin pjesmarrës në grup. Por gjithçka ishte vecse një gjënjeshtër e sajuar nga disa persona të papërgjegjshëm, që nuk donin asgjë tjetër veçse të më dëmtonin.

Nuk munda më të duroja dhe bëra atë që ishte më thjeshtë, vendosa në mënyrë të prerë që të ndryshoja. Të mos u besoja me personave “dixhital”, por personave që kishin dhimbsuri ndaj meje. Vendosa që marrëdhëniet t'i mbaj me të forta me shokët në jetën reale dhe jo ata virtuale. Kjo më ndihmoi që të kaloja atë kohë të vështirë dhe në një farë mënyre të motivoja shumë fëmijë si unë, që të shprehen hapur ndaj problemeve, të përballen me to dhe të mos kenë frikë “të ndryshojnë”.

Shkëputja nga teknologjia mund të jetë diçka e pazakontë, për kohën që po jetojmë, sepse teknologjia është një nga faktorët që na ndihmon të ecim përpara dhe të përparojmë, por ndonjëherë është një hap që duhet ta ndërmarrin për të parandaluar problematika si bullizmi, abuzimi online mes bashkëmoshatarëve, e jo vetëm. Gjatë lundrimit online, kur ky i fundit përdoret pa kujdes, fëmijët përballen me një sërë rreziqesh të tjera si: përballja më materiale të papërshtatshme, vjedhja e informacioneve personale, rënia  pre e abuzuesve të rritur, e deri tek harxhimi i kohës në mënyrë jo cilësore.

Ju mund ta bëni këtë ndryshim, ashtu siç bëra dhe unë.

Tungjatjeta.al

 
Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

179

komunitete

8

zona të Shqipërisë
përmes programeve

19

Bashki
përmes programeve dhe projekteve

me mbi 60,000

fëmijë

Ne punojmë në

2

Komuna

22

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni