Gra të fuqizuara, fëmijë të fuqizuar - Lançimi i studimit të World Vision Albania

You are here

Për herë të parë në Shqipëri u lançua një studim, i cili analizon marrëdhënien që ekziston mes fuqizimit  të nënës dhe fuqizimit/ përmirësimit të jetës së fëmijës.

Sipas të dhënave të studimit, një nënë e fuqizuar rrit fëmijë të fuqizuar. Kjo është një ndër gjetjet kryesore të studimit të ndërmarrë nga World Vision Albania. Si rrjedhojë, fuqizimi i nënave është i lidhur ngushtë me qendrimet pozitive ndaj të mësuarit dhe marrjen e njohurive të reja. Gjithashtu, nënat që përfshihen në vendimmarrjet e familjes, kanë akses në ndihmën ligjore dhe arrijnë të mbrojnë fëmijët e tyre nga dhuna.

Mbledhja e të dhënave të këtij studimi është realizuar në harkun kohor maj-qershor 2021. Pjesë e tij janë bërë 464 fëmijë të grupmoshës 11-17 vjeç dhe 464 gra (nëna) të grupmoshës 35-50 vjeç në 8 qytete të vendit.

Studimin e plotë mund ta lexoni duke klikuar në linkun e mëposhtëm: https://worldvision.al/empowered-women-empowered-children

Tungjatjeta.al

 
Irena
Shqipëri
Ardiani
Shqipëri
Selma
Shqipëri
Jasmina
Shqipëri
Emanueli
Shqipëri
Ana
Shqipëri
Elvani
Librazhd
Bruna
Shqipëri
Altin
Shqipëri
Marigleni
Shqipëri
Juliani
Librazhd
Oligerta
Shqipëri
Gabriela
Shqipëri
Donaldi
Shqipëri
Emiljano
Shqipëri
Leonora
Shqipëri
Alesia
Shqipëri
Arjani
Shqipëri
Sara
Shqipëri
Soni
Shqipëri
Klajdi
Shqipëri
Arta
Shqipëri
Fjorida
Librazhd

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Vëllezërit Manastirli”, Ndërtesa nr. 4,
    P.O.Box 1725, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org

empty

Na Ndiqni