Dëbora /Ndihma për familjet e varfëra

You are here

  • 14-01-19 |

Dëbora /Ndihma për familjet e varfëra

Aureli është 9 vjeç dhe jeton në fshatin Erebarë të Dibrës së bashku me familjen e tij. Prindërit e tij janë të papunë dhe shtëpia ku jetojnë është në gjendje tërësisht të amortizuar. World Vision është në ndihmë të Aurelit dhe të qindra familjeve në zona të ndryshme të Shqipërisë.

Aureli 9 vjeç, djali në të djathtë duke marrë nga stafi u World Vision në Dibër, paketa ushqimore 

Gjatë këtyre ditëve, që sipas meteorologëve për një javë llogaritet si sasia më e madhe e borës e rënë në dy dekada duke shënuar mbi dy metra në zonat malore, stafi ynë ka shkuar pranë banesave të 326 familjeve që përballen me vështirësi të mëdha në zonën e Dibrës, Shkodrës, Librazhdit, Korçës dhe Tiranës.

(Stafi i World Vision në Shkodër duke shpërndarë paketa ushqimore)

Stafi po shpërndan paketa ushqimore, batanije, xhupa dhe soba për të përballuar situatën e vëshirë.

(Sfafi i World Vision në Librazhd)

45 familje të varfëra në fshatrat Gizavesh, Arrëz, Librazhd Katund në zonat e thella të Librazhdit, prej datës 10 janar janë bllokuar në shtëpi, ndërsa trashësia e dëborës ka arritur në mbi 60 centimetra. Lëvizja është tërësisht e pezulluar dhe e vetmja mënyrë që mund të lëvizet janë kafshët, World Vision së bashku me Bashkinë Librazhd po shpërndan për këto familje, pako ushqimore dhe ushqim për bagëtinë për të përballuar situatën.

(Stafi i World Vision në Korçë duke shpërndarë paketa ushqimore për familjet e varfëra)  

#20VjetWorldVisionShqipëridheKosovë
#20YearsWorldVisionAlbaniaandKosovo
#Jetënëplotësipërçdofëmijë

 

Tungjatjeta.al

 
Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

179

komunitete

8

zona të Shqipërisë
përmes programeve

19

Bashki
përmes programeve dhe projekteve

me mbi 60,000

fëmijë

Ne punojmë në

2

Komuna

22

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni