Loja e engjëllit

You are here

  • 16-02-18 |

Loja e engjëllit

Në kohë festash, mes njëri tjetrit shkëmbejmë dhurata e mbi të gjitha përkushtimin dhe dëshirën për të bërë dikë të lumtur. Kjo është edhe loja e engjëllit që luajnë nxënësit e shkollës në fshatin Dritaj. Aurora, Ankela dhe Sara janë 3 vajzat që fituan çmimin e dytë në konkursin e fjalës artistike të organizuar nga bashkia Prrenjas. Shpërblimi ishte 3000 lek të rinj. Nuk donin t’i ndanin mes tyre, por menduan t’ia dhuronin një prej vajzave të klasës së 9-të, Joridës.

Ajo çdo ditë shkon në shkollë pak më vonë se të tjerët. E veshur shumë hollë për dimrin e ftohtë në fshatin e tyre, shpesh me këpucë me baltë e tepër të mëdha për këmbën. Sapo hyn në klasë, me kokën ulur thotë mirëmëngjes dhe drejtohet për në bankën e saj.

Nisur nga një nismë e World Vision, për të organizuar lojën e engjëllit në shkollë, qeveria e nxënësve vendosi: “Do jemi engjëj e Joridës.”

Folën me nxënësit e shkollës dhe përgatitën një kuti për të mbledhur para që të ndihmonin sadopak Joridën.

Çdo ditë nxënësit hiqnin mënjanë disa nga lekët që u jepnin prindërit me vete, për ti futur tek kutia e vogël.

Pas disa ditësh, bashkë me lekët e konkursit që fituan vajzat dhe me lekët e mbledhura nga vetë nxënësit, blenë veshje për Joridën dhe ushqime për familjen e saj. Ditën e vullnetarizmit u nisën për të vizituar shtëpinë e shoqes së tyre. “Të bënte përshtypje entuziazmi i tyre. Rruga ishte e gjatë, me baltë dhe në çdo hap që hidhnin thoshin: ‘sa keq…sa larg e paska shtëpinë Jorida. Si ia bën çdo ditë?”  - tregon mësuese Lindita Bedeli që i shoqëroi atë ditë për tek shoqja e tyre.

Duke u larguar, nxënësit i pëshpërisnin njëri tjetrit: “Sikur të mundnim që Jorida dhe familja e saj të ishin gjithmonë të buzëqeshur, ashtu si sot!”

Tungjatjeta.al

 
Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

179

komunitete

8

zona të Shqipërisë
përmes programeve

19

Bashki
përmes programeve dhe projekteve

me mbi 60,000

fëmijë

Ne punojmë në

2

Komuna

22

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni