Një pranverë e humbur

You are here

  • 03-06-20 |

Një pranverë e humbur

   Situata që kaluam e po vazhdojmë të përjetojmë është mjaft e vështirë. Pavarësisht se tani i jemi përshtatur të jetuarit në këtë mënyrë, nuk mund të mohojmë se muajt që hodhëm pas, ishin një sfidë për secilin prej nesh. Të tjerët që po dhe do kalojmë, nuk janë aspak të thjeshtë gjithashtu.

   Rutina e përditshme na dukej tejet e mërzitshme, edhe pse tani, kur shoh pas, e çmoj shumë atë kohë. Të gjithë miqtë e mi, mësuesit, të afërmit… ndjej mall për të gjithë këta njerëz! Çdo aktivitet që më parë e bëja dhe tani nuk mundem…

    Është e çuditshme se si ne njerëzit, mësojmë t’i duam e t’i vlerësojmë njerëzit që kemi pranë apo gjërat që bëjmë, në kohën kur nuk i kemi më. Atëherë reflektojmë për të mirat dhe bekimet e jetës sonë. Gjatë kohës së karantinës, kam përjetuar ndjesi të ndryshme; nje ditë isha më optimiste, e një tjetër, dukej krejt bosh dhe monotone. Nga njëra anë, isha e lumtur që gjendesha në shtëpi, për sigurinë time dhe të familjes! Por kishte ditë, që thjesht doja të dilja, të vazhdoja jetën pikërisht aty ku e kisha lënë.

   Edhe mediat e televizionet krijonin ankth tek njerëzit dhe shpresa të kota se kur do ishim të mundur të dilnim. Trishtohem kur mendoj se ky virus na vodhi pranverën, më të bukurën stinë! Na mori lirinë dhe na largoi nga njëri – tjetri! Na privoi dhe nga shumë të qeshura, biseda apo aktivitete të ndryshme. Ende dhe sot, qiellin nuk e shohim të plotë! Vetëm atë hapësirë që kornizon gardhi i shtëpive tona…

 Por, nuk duhet harruar që në këtë luftë, shumë njerëz humbën jetën e tyre! Ne do të na rikthehet kjo liri e munguar, por ata nuk do të jenë… ndaj, kur mendoj këtë, bëhem edhe më e fortë. Arritëm t’i mbijetojmë kësaj vështirësie dhe edhe njëherë, na u risoll në vëmendje që shëndeti është më i rëndësishmi!

  E megjithatë, duhet të jemi falënderues, pasi situata është përmirësuar. Masat e krijuara më parë janë liruar më së shumti dhe njerëzit kanë mundësi të dalin e të shëtisin. Edhe pse, nuk duhet të harrojmë që ky virus nuk është zhdukur plotësisht; duhet të jemi përsëri në gatishmëri me përgjegjshmërinë më të madhe, ta ruajmë shëndetin tonë dhe pak kohë sa kanë mbetur nga kjo pandemi.

Duhet të gjejmë kurajon të ecim përpara, të mos dorëzohemi sepse sfidat na bëjnë më të fortë. Do i kalojmë pak nga pak të gjitha problemet dhe do të kemi plot pranvera të tjera, që do kemi mundësinë t’i shijojmë, madje… më mirënjohës se kurrë!

 

                                                                                                                                                                   Nga Debora 

                                                                                                                                                                  Blogu i të rinjve 'Reporteri'

Tungjatjeta.al

 
Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

179

komunitete

8

zona të Shqipërisë
përmes programeve

19

Bashki
përmes programeve dhe projekteve

me mbi 60,000

fëmijë

Ne punojmë në

2

Komuna

22

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni