Andrew Morley, CEO World Vision International: “Të ecim drejt misionit tonë, të mbrojmë fëmijët nga dhuna!”

You are here

Mesazhi i Presidentit të World Vision International dhënë në 20 vjetorin e World Vision në Shqipëri dhe Kosovë. 

"Përshëndetje! Unë jam Andrew Morley, President i World Vision International. Përshëndetje, të gjithë kolegëve të mi në World Vision Shqipëri dhe Kosovë!

Jam krenar dhe i privilegjuar që të ndaj këtë mesazh sot me ju, teksa festoni dy dekada shërbese të çmuar, duke punuar që fëmijët të jenë të mbrojtur nga dhuna dhe duke transformuar jetët aty ku nevoja është më e madhe. Ju e filluat punën në Shqipëri, në një moment kthese në histori, në mbështetje të fëmijëve që largoheshin nga lufta në Kosovë, duke partnerizuar me kishat lokale dhe duke siguruar mjetet e jetesës për refugjatët.

Por puna juaj nuk u ndal këtu.

Kur refugjatët u kthyen në Kosovë, ju ndoqët nevojën aty ku ishte dhe filluat programet edhe këtu. Nuk ishte vetëm një mbështetje e drejtpërdrejtë, por ju iu përkushtuat paqes.

Ndreqja e marrëdhënieve të thyera dhe sjellja e komuniteteve së bashku, janë gjërat që World Vision di të bëjë më së miri. 

Për sa i përket sfidave që hasim sot, të thyhet zemra nga fakti që 7 në 10 fëmijë në Shqipëri përjetojnë dhunë.

Por ajo që njëkohësisht të inkurajon është, kur sheh se si puna juaj është shtrirë në Shqipëri dhe Kosovë në dy vitet e fundit, ku po i shërbeni 30 mijë fëmijëve përfitues të drejtpërdrejtë në të dyja vendet; duke përmirësuar mirëqenien e më shumë se 50 mijë fëmijëve, por nëpërmjet programeve të avokatisë përfitojnë akoma më tepër.

Teksa ju festoni këtë 20 vjetor si arritje, edhe unë ju bashkohem në festimin e kësaj historie mbresëlënëse dhe shoh me shpresë drejt të ardhmes mbresëlënëse, teksa i bëjmë ballë sfidave të kohëve që po ndryshojnë rreth nesh. 

Ne e dimë se Perëndia ka në plan gjëra të mrekullueshme për ju dhe për World Vision, duke na fuqizuar, që të shkojmë përtej asaj që mund të imagjinojmë. Unë dua të ndaj një varg nga Bibla, Efesianëve 3:20: “Perëndisë që, sipas fuqisë që vepron në ne, mund të bëjë jashtë mase më tepër nga sa kërkojmë ose mendojmë.”

World Vision është një familje shumë e madhe dhe së bashku, ne e mbështesim njëri-tjetrin, që të ecim drejt misionit tonë: Të mbrojmë fëmijët nga dhuna! T’iu mundësojmë atyre që të arrijnë potencialin që Perëndia iu ka dhënë!

Kështu, unë dëshiroj t’ju përgëzoj dhe të falënderoj secilin prej jush, nga thellësia e zemrës time, për gjithçka që bëni në shërbim të fëmijëve.

Faleminderit dhe Zoti ju bekoftë!"

 

 

 

Tungjatjeta.al

 
Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

179

komunitete

8

zona të Shqipërisë
përmes programeve

19

Bashki
përmes programeve dhe projekteve

me mbi 60,000

fëmijë

Ne punojmë në

2

Komuna

22

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni