Reagim

You are here

  • 29-01-21 |

Reagim

Çdo fëmijë ka të drejtë të jetë i mbrojtur ndaj të gjitha formave të dhunës, duke përfshirë abuzimin, neglizhimin, shfrytëzimin, trafikimin, pengmarrjen, pornografinë, abuzimin seksual, si dhe forma të tjera të dhunës. Kjo sanksionohet në Nenin 23 të Ligjit për të drejtat dhe mbrojtjen e fëmijës, dhe World Vision Albania mbetet i vendosur për të ngritur kurdoherë zërin për çdo fëmijë, të cilit i shkelen të drejtat që ligji në fuqi i garanton.

Duke marrë shkas nga ngjarja e rëndë e bërë publike së fundmi, e cila tregon qartazi dhunën fizike dhe psikologjike të ushtruar ndaj një fëmije, World Vision Albania rithekson nevojën për të adresuar këtë çështje në mënyrë emergjente. Me forcë dhe me vendosmëri, ne dënojmë çdo veprim i cili shkakton ndëshkim trupor ose të ndonjë forme tjetër, dhe që sjell pasoja në zhvillimin fizik dhe mendor të fëmijës. World Vision beson që çdo fëmijë duhet dhe meriton të ketë një jëtë në plotësi, ndaj si një organizatë që punon për mbrojtjen dhe respektimin e të drejtave të fëmijëve, kërkojmë ndjekjen deri në gjetjen e zgjidhjeve të duhura që sigurojnë mirëqenien e fëmijës.

World Vision mbështet fuqizimin e institucioneve publike, si autoritetet legjitime që duhet të sigurojnë dhe garantojnë mbrojtjen e të drejtave të fëmijëve. Të gjitha institucionet dhe organet e posaçme që punojnë për garantimin e respektimit të të drejtave të fëmijës, duhet të jenë të përfshira në çdo hallkë të zgjidhjes që ofrohet. Bashkëveprimi ndër-institucional dhe koordinimi i ndërhyrjes, duhet të jetë praktika bazë drejtuese për secilin institucion, në mënyrë që të sigurohet mbrojtja e interesit më të lartë të fëmijës. Në çdo rast, konsiderojmë se përfshirja e punonjësit për mbrojtjen e fëmijës përgjatë gjithë procesit të menaxhimit të rastit, është jo vetëm përmbushje e një detyrimi ligjor, por edhe domosdoshmëri për të siguruar një përgjigje të suskesshme ndaj nevojave që ka një fëmijë i dhunuar. Ligji për të drejtat dhe mbrojtjen e fëmijës përcakton në Nenin 51 se Punonjësi i mbrojtjes së fëmijëve kryen funksionin e menaxherit të rastit për fëmijët në nevojë për mbrojtje, që nga momenti i identifikimit apo referimit, gjatë hartimit e zbatimit të masës së mbrojtjes dhe Planit Individual të Mbrojtjes deri në përfundimin e tyre.

World Vision mbetet i angazhuar për të vijuar mbështetjen e punës së institucioneve përgjegjëse dhe organizatave të shoqërisë civile për të krijuar një mjedis të sigurt, ku çdo fëmijë, veçanërisht ata më të cënueshmit, të jenë të mbrojtur nga çdo lloj forme e dhunës, si edhe të marrin shërbimet e nevojshme të mbrojtjes.

Ne bëjmë thirrje për reflektim komunitar, në mënyrë që episode të tilla të dhunës të mos përsëriten, pasi në çdo rast kjo vendos në rrezik të tashmen dhe të ardhmen e fëmijëve. Ne besojmë se duhet një botë e tërë për t’i dhënë fund dhunës ndaj fëmijëve, ndaj World Vision mbështet fuqizimin e familjes dhe prindërve në ushtrimin e rolit të tyre me një qasje përkujdesëse dhe pozitive ndaj fëmijës, si dhe në restaurimin e marrëdhënieve të thyera brenda dhe jashtë familjes.

 

 

Tungjatjeta.al

 
Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

179

komunitete

8

zona të Shqipërisë
përmes programeve

19

Bashki
përmes programeve dhe projekteve

me mbi 60,000

fëmijë

Ne punojmë në

2

Komuna

22

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni